Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Filológia - nyilvánosság - történetiség
Filológia - nyilvánosság - történetiség

Filológia - nyilvánosság - történetiség

kiadó: Ráció
cikkszám: 11170159
ISBN: 9786155047428
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3750 Ft
webes rendelés esetén: 3375 Ft
 
Leírás:

A filológiai tevékenység az utóbbi években nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai irodalomtudományban is egyre inkább előtérbe kerül. Mindeközben a filológia nemcsak a szövegek helyreállításának és előállításának jól ismert gyakorlataként jelenik meg, hanem színre lép az olvasás olyan módjaként is, amely egymástól való kölcsönös függőségükben mutatja fel a szövegeken és szövegekben, azaz a szövegek jelentésbeli és anyagi dimenzióiban végrehajtott műveleteket.


 


Tanulmánykötetünk célja, hogy úgy mutassa be a szövegek előállítási és olvasási módjaként értett filológia kultúraképző teljesítményét, hogy közben összefüggésbe hozza ezt az irodalom történeti és nyilvános létmódjáról szóló kortárs tudományos vitákkal. Így válik kiemelkedően fontossá a kérdés, hogy milyen szerepet játszik a filológia mint gyakorlat a történeti gondolkodás és a nyilvánosság kialakulásában, amelyek egyszersmind azt a közeget is jelentik, ahol a filológiai tevékenység tárgyát képező írásos dokumentumok létrehozása, forgalmazása és befogadása zajlik.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 796 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Filologia 4

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román