Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 18. hétfő
Boldog névnapot Lukács nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Fogom a kezét, és együtt emelkedünk! - Tanulmányok és interjúk a roma...
Gereben Ferenc - Lukács Ágnes (szerk.) - Fogom a kezét, és együtt emelkedünk! - Tanulmányok és interjúk a roma...
Gereben Ferenc - Lukács Ágnes (szerk.)
Fogom a kezét, és együtt emelkedünk! - Tanulmányok és interjúk a roma...

kiadó: Jézus Társasága Magyarországi Rt. - Faludi F. Al.
cikkszám: 11170268
ISBN: 9789638014498
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:

Fiatal szociológusok cigánysággal foglalkozó tanulmányait és interjúit gyűjti egybe a kötet, amely arra törekszik, hogy kiegészítse a hazai romakutatás gazdag, de nem hiánytalan spektrumát - főleg a roma vallásosság megjelenési formáinak, a megtérések életvitel-módosító hatásának, a cigányság felzárkóztatási motivációinak bemutatásával, de a cigány-nem cigány viszon árnyaltabb megjelenésével is. Némi leegyszerűsítéssel úgy lehetne érzékeltetni ennek a hiánypótló szándéknak a szemléleti alapját, hogy a romakérdést nemcsak emberjogi, hanem emberbaráti, úgy is mondhatjuk: felebaráti kérdésnek tekintjük; ugyanakkor a cigányok és magyarok kapcsolatát olyan kölcsönös viszonynak, ameéyben mindkét félnek megvan a lehetőségeihez mért felelőssége, és megvannak a kötelezettségei. A kötetben szereplő írások - objektivitásra törekvő tudományos elkötelezettségük mellett - e szemléletet és felelősségérzetet tükrözik.


Összegyűjtésüknek még egy célja volt: a Párbeszéd Házában működő Fiatal Vallás- és Értékszociológusok köre, az úgynevezett FIVÉSZ-műhely szellemi profiljának kiegészítése. Korábbi tanulménykötetei után a FIVÉSZ szeretné hallatni jobbító szándékú hangját a romaügyben is, amely Magyarország (és az egész közép-európai térség) egyik legfeszítőbb társadalmi problémája. A kötet összeállítása során az a remény ösztönzött minket, hogy valós élethelyzetek és új kutatási eredmények feltárásával, pozitív példák felmutatásával valamelyest hozzájárulhatunk a cigányintegráció ügyének előmozdításához.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 352 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Agóra

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román