Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hódolat W. S. mesternek
Fenyvesi Félix Lajos - Hódolat W. S. mesternek
Fenyvesi Félix Lajos
Hódolat W. S. mesternek

kiadó: Napkút
cikkszám: 11170657
ISBN: 9789632633596
megjelenés: 2013-01-01
Készleten
Ár: 1790 Ft
webes rendelés esetén: 1611 Ft
 
Leírás:
A százéves Weöres Sándort köszönti a kötet. A fiatalabb pályatárs, Fenyvesi Félix Lajos tiszteleg a mestere előtt. Ahogy költőnkre az ábrázolás érzékletessége, pontossága, a képzelet szárnyalása volt jellemző, úgy tölti meg lapjait élet és halál, a gyönyörű-fájó létezés kérdéseivel a szerző.
Versek, esszék, riportok idézik a költőt. Közös gondolatok villannak egymásra, régi motívumok kapnak új formát, hiányzó drámák fogalmazódnak meg. Mintha Fenyvesi verses leveleket küldene az égi ösvényeken bolyongó, csillagpor-lepte vándornak.
Itt sem hiányoznak az ötletek, játékos megoldások és tragikus emlékezések, groteszk és mulatságos üzenetek. A kis falu, Csönge örök fénybe emelése!
Hódolat ez a könyv a mester előtt, úgy, hogy Fenyvesi Félix Lajos megőrzi saját hangját. A világirodalom legnagyobbjai közé sorolja Weöres Sándort, akihez hasonló talán újabb száz év múlva születik.

Tulajdonságok:

terjedelem: 184 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román