Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 22. péntek
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Orosz ige - Szótár-segédkönyv
Harmati Gábor - Orosz ige - Szótár-segédkönyv
Harmati Gábor
Orosz ige - Szótár-segédkönyv

kiadó: Tinta
cikkszám: 11170902
ISBN: 9786155219337
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
Szótár - segédkönyv. Ezt olvashatjuk az előlapon.

Az Orosz ige betölti mind a szótár, mind a segédkönyv funkcióját: azok, akik meg akarnak tanulni oroszul, és egy "felhasználóbarát", az igéket rendszerben - a magyar anyanyelvűek számára is jól érthetően - feldolgozó könyvet keresnek, a megfelelő kiadványt tartják a kezükben. Kezdők (A1), középhaladók (A2-B1) és haladók (B2-C2) is haszonnal forgathatják ezt a könyvet.

A szótár - segédkönyv újdonsága, hogy az igék, igepárok különböző alakjait (jelen idő, múlt idő, felszólító mód, négy melléknévi igenév, határozói igenév) a hangsúlyjelölésekkel együtt egy-egy jól átlátható táblázatba foglalja. Ugyanitt találjuk az igék főbb jelentéseit és vonzataikat is. Nincs szükség arra, hogy a folyószövegű szócikket böngésszük ahhoz, hogy a megfelelő igealakokat meg­találjuk. A táblázatok alatt található orosz példamondatok és fordításaik segí­tenek bennünket az egyes igék használatának megértésében és gyakorlásában.

Az a vizuális segítség, amelyet ez a szótár - segédkönyv ad a táblázatok kialakításával, a hangsúlyok egyértelmű jelölésével, valamint a példamondatok elrendezésével, könnyen felidézhetővé teszi a mindenkori szóalakokat, és egy­szerűen irányítja rá a figyelmet az orosz nyelv kiejtési szabályaira vagy éppen szabálytalanságaira.

Tulajdonságok:

terjedelem: 500 oldal

borító: puhafedelű

sorozat: Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához 148.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román