Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csillagszálló 2013/04.
Csillagszálló 2013/04.

Csillagszálló 2013/04.

kiadó:
cikkszám: 11171293
ISBN: 1312191433390
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 360 Ft
webes rendelés esetén: 324 Ft
 
Leírás:
Csillagszálló kulturális utcalap, 2013/4
Szárnyak

Megjelent a Csillagszálló kulturális utcalap téli száma, amely most a Szárnyak főcímet viseli. A tematikus lap szépirodalmi szövegei az elemelkedés lehetőségeit vagy lehetetlenségét firtatják, legyen a szárny (a felhajtóerő) isteni, angyali vagy akár emberi.
Fekete István klasszikus darabja mellett novellát közlünk Grozdits Hahótól, Györe Boritól, Baki Júliától, Szabó Imola Juliannától, a képzőművész Amigótól, Kalász Istvántól, Schüttler Tamástól. A versrovatban Biró Gergely, Sára Gergely, Nyírfalvi Károly, Vajdics Anikó és Kerecsényi Zoltán költeményei olvashatók.
Csillagszálló kulturális utcalap, 2013/4
Szárnyak

A lapszám képművésze Centauri, akit novellistaként, és immár regényíróként is ismerünk, fotóit azonban csak ritkán bocsátja közszemlére. A Szárnyakban azonban több mint tíz felvétele látható. A rejtőzködő szerző bemutatása helyett tőle kértük önmaga felkonferálását: mindezt egy a képei elé írt novellával oldotta meg Centauri.
Felnőtt olvasóinknak Pethő Anita értékeli Potozky László új novelláskötetét, az ifjak könyvespolcára pedig Dóka Péter A kék hajú lányát ajánlja Tóth Kinga.
Harmadik részénél tart a lapban folytatásokban megjelenő Huszadik századi história, amely most sem mentes háborús "kalandoktól" és a mindent átható emberi szenvedéstől.
Scipiades Erzsébet egy milliomos hajléktalan férfival beszélgetett, Menyhárt Dóra pedig egy anyaotthonból hozott verses riportot.
A csak a Csillagszállóban olvasható hajléktalaninterjút követően Lakatos István készülő újabb ifjúsági regényéből közlünk hosszabb részletet, valamint Sarkadi Ágnes tollából két mesét a kisebbeknek.

A Csillagszálló példányai megvásárolhatók (megrendelhetők) a szerkesztőségben és a budapesti Írók Boltjában. A lap a hajléktalan emberek ügyét igyekszik szolgálni, a benne közölt írások nem titkolt célja az érzékenyítés az emberi kiszolgáltatottság iránt.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román