Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 15. péntek
Boldog névnapot Teréz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Koreai közmondások
Koreai közmondások

Koreai közmondások

kiadó: Kelet
cikkszám: 11172820
ISBN: 9786155041129
megjelenés: 2014-04-18
Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Az ázsiaiak legnépszerűbb tanítómestere a közmondás. Közmondásokon nőnek fel a fiatalok, életük elveit, eszményeit belőlük merítik a felnőttek. Bíznak a népi bölcsességekben. A koreaiak azt mondják rájuk: arany szavak.

Sem a szatócsboltok háziasszonyai, sem az ország vezetői között ma sem zajlik olyan eszmecsere, amelyben ne kapnának döntő szerepet a bölcs mondások. A legmeggyőzőbb érvelés a közmondás. Tudják, hogy a szó nagyon erős: A szónak nincs csontja, mégis a csontot szétzúzza. Van olyan szó, amely barátságot gyilkoló. Ugyanakkor engesztelhet is az erős szó: Ugyanaz a szó - hol durva, hol simogató. A szónak a hangsúly ad jelentést.

Már egy kisebb kötetnyi közmondásból is szinte teljes bölcseleti rendszer ismerhető meg. Ahogy a régi ázsiai kultúrák legtöbb szereplője, a koreaiak is mindenkor türelmesek voltak, igyekeztek derűs, jó viszonyban lenni a sorsukkal. Okosabb így élni, mint örökké ütközni, sérülni. Mindig van, aki nevet, mindig van, aki sír. Ha vársz, eljön a találkozás napja. De azt is megfigyelték és följegyezték, hogy Jóság és öröm hívja a szerencsét.

Sári László


Tulajdonságok:

terjedelem: 188 oldal

borító: keménytáblás

fordította: M. Nagy Miklós
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román