Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 18. hétfő
Boldog névnapot Lukács nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Írtam mérgemben és örömömben - Pedagógiai publicisztika II. 1969-2014
Trencsényi László - Írtam mérgemben és örömömben - Pedagógiai publicisztika II. 1969-2014
Trencsényi László
Írtam mérgemben és örömömben - Pedagógiai publicisztika II. 1969-2014

kiadó: Fapadoskonyv.hu
cikkszám: 11172879
ISBN: 9789633771723
megjelenés: 2014-04-23
Nincs készleten
Ár: 4200 Ft
webes rendelés esetén: 3780 Ft
 
Leírás:
Ez a kötet újabb darabja annak a könyvsorozatnak, melyben 40-45 esztendős szerzői munkásságomat mutatom be. Ezúttal a pedagógiai publicisztika műfajába sorolható rövidebb-hosszabb írások kerültek a kötetbe.
A prológusban a pályát összegző hitvallás-félék olvashatók. A szerkesztés során ezt követően a kronológiai elvet követtem. Úgy gondolom, hogy „triptichon-szerkezete” tanulságos krónikája a jegyzett esztendőknek. A pályakezdéstől az 1990-es politikai fordulatig keletkeztek az első ciklus írásai. A második ciklus arról a húsz esztendőről szól, mely időszakban kétségek és sikerek közt próbálkoztam kortársaimmal az iskola, a nevelésügy világának demokratizálásával, humanizálásával (a kettő szerintem ugyanannak a dolognak két nézőpontja). Egyszerre szereplőként és (olykor kritikus) tükröt tartó szemlélőként - nem volt könnyű feladat, bizonyára elfogultságok is fellelhetőek a szövegben egy-egy ügy, egy-egy irányzat iránt. Ezen már nem tudok változtatni - ez volt szakmai férfikorom.
Váratlanul új ciklus nyílt 2010-től - a "maratoni reformnak" hirtelen vége szakadt. E folyamatokat kíséri szemmel a kötet harmadik, érzékelhetően keserűbb írásokat tartalmazó része.

Tulajdonságok:

terjedelem: 752 oldal

borító: keményfedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román