Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Alex csodaországban - Matematikai ínyencségek a kőkortól a huszonegyedik...
Bellos, Alex - Alex csodaországban - Matematikai ínyencségek a kőkortól a huszonegyedik...
Bellos, Alex
Alex csodaországban - Matematikai ínyencségek a kőkortól a huszonegyedik...

kiadó: Európa
cikkszám: 11172887
ISBN: 9789630795852
megjelenés: 2014-04-23
Nincs készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
Lehet-e csalni a kaszinóban? Természetesen lehet, csak nehéz és akit rajtakapnak, azt kitiltják. De több sikeres próbálkozó volt már…

A félkarú rablót olyasvalakik programozzák, akiknek nemcsak programozói végzettségük van, hanem matematikusi is. Milyen félkarú rablón játszanánk szívesebben? Van olyan, amelyikkel gyakran kis összeget lehet nyerni, és van, amivel ritkán nagyot. És ha a programozó igazán ügyes, hiába figyeljük a gépet, nem jövünk rá, melyik fajta.

A vizuális szépség alapja vajon tényleg az aranymetszés? És egyáltalán, mi az az aranymetszés? Bellos egy centivel a kezében ered a nyomába, és meglepő felfedezéseket tesz.

A szorobán, amin golyókat kell tologatni, bizonyos számításoknál tényleg gyorsabb, mint a számológép – ezt versenyen is láthatjuk.

„Amikor ezt a könyvet írtam, végig az motivált, hogy átadjam a matematikai felfedezések iránti lelkesedésemet és csodálatomat. (És hogy megmutassam, milyen viccesek is a matematikusok. A logika királyai vagyunk, ezért különösen fogékonyak mindenre, ami nem logikus.)”

Alex Bellos szenvedélyesen szereti a matematikát. Ha vele tartunk Csodaországba, mi is jól fogjuk érezni magunkat. És jó társaságban indulunk útnak: Nagy-Britanniában milliók olvasták lelkesen a könyvet. Olyanok is, akik a középiskola befejezését azzal ünnepelték: – Hurrá, nincs több matekóra!

Tulajdonságok:

terjedelem: 592 oldal

borító: keményfedelű

fordította: Dedinszky Zsófia
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román