Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 15. péntek
Boldog névnapot Teréz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A szeretet kalandja
Halmai Tamás - A szeretet kalandja
Halmai Tamás
A szeretet kalandja

kiadó: Stádium
cikkszám: 11173240
ISBN: 9786155198229
megjelenés: 2014-05-15
Nincs készleten
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
A szeretet kalandja a spirituális irónia, a metafizikus derű, a transzcendens öröm nyelvi alakváltozatait kutatja; ekképpen egy ma kevéssé nyilvános, ám nyilvánvalóan eleven tradíció útmutatásai szerint jár el. A kötet koanszerűen rövid, jellemzően párbeszédes-aforisztikus, nemritkán tanmesébe hajló írásokat tartalmaz.

A hat ciklus mindahány darabja az „Idebent van az odaát” sugalmát tolmácsolja – néma harmóniával tanúskodva amellett, hogy a spirituális irodalomnak még mindig van keresnivalója ott, ahol az önmagát kereső ember rendre a szeretet igazságaira bukkan.

Ahogy az egyik szöveg fogalmaz:

– Könyveket írnak a helyes életről, mert ha abbahagynák az írást, élniük kellene, s kiderülne, hogy azt nem tudnak – mondta a mester, és magára gondolt.

– Könyveket olvasnak a helyes életről, mert ha abbahagynák az olvasást, élniük kellene, s kiderülne, hogy azt nem tudnak – mondta a tanítvány, és magára gondolt.

– A helyes élet várhat. Először helyesen írni és olvasni tanuljatok meg – mondta az angyal, és Istenre gondolt, mert mindig Istenre gondolt.


Tulajdonságok:

terjedelem: 107 oldal

borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román