Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 28. csütörtök
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A közbeszerzésről másképpen (közjog és magánjog határán)
Juhász Ágnes - A közbeszerzésről másképpen (közjog és magánjog határán)
Juhász Ágnes
A közbeszerzésről másképpen (közjog és magánjog határán)

kiadó: Lectum
cikkszám: 11173313
ISBN: 9789639640504
megjelenés: 2014-05-20
Utolsó darab!
Ár: 4950 Ft
webes rendelés esetén: 4455 Ft
 
Leírás:
A közbeszerzések joga sajátos, a közjog és a magánjog határán elhelyezkedő terület, amelyről hazánkban mindezidáig még nem jelent meg olyan munka, amely azt jogtudományi jelleggel dolgozta volna fel. A közbeszerzés-elméleti tanulmányok száma meglehetősen csekély, többségük a témához közjogi irányból közelít, miközben a magánjogi indíttatású tanulmányok száma elenyésző.

A kötet, amelyet az Olvasó a kezében tart, a közbeszerzések jogának átfogó, tudományos igényű feldolgozását tűzte ki célul oly módon, hogy a közbeszerzések jogát a közjog és a magánjog irányából egyidejűleg szemléli. Alapos dogmatikai megalapozást követően a közjogi alapokon nyugvó közbeszerzési eljárás ismertetésén át jutunk el a szerző által magánjogi szerződésként definiált közbeszerzési szerződésig, amelynek elemei – a hatályos Kbt. és Ptk. rendelkezéseit egyidejűleg figyelembe véve és egymással szembe állítva – a szerződés dinamikája alapján kerülnek a vizsgálódások középpontjába.

A szerző gondolatmenetét ugyan elsődlegesen a hatályos Kbt. (a 2011. évi CVIII. törvény) rendelkezései köré fonja, ez alapján fogalmaz meg kritikát, azonban a kötet nem nevezhető pusztán a magyar közbeszerzési jogról készült helyzetképnek, hiszen az kiterjed a közbeszerzés nemzetközi és uniós jogi kereteinek ismertetésére is, amelyen belül olyan sajátos problémakörök is nagyító alá kerülnek, mint az in-house beszerzések vagy a kirívóan alacsony ajánlat megítélésének kérdése.

Az Olvasó a közbeszerzési jog határain túllépve megismerkedhet annak sajátos „nyúlványaival” is, így a kötetben helyet kaptak a közbeszerzés és a versenyjog, valamint a büntetőjog területén felmerülő kérdéskörök is. Az elemzések gerincét képező jogszabályi rendelkezéseket minden esetben a magyar bíróságok és az Európai Unió Bíróságának rendkívül bőséges ítélkezési gyakorlata egészíti ki.

Tulajdonságok:

terjedelem: 368 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román