Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 21. csütörtök
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kő, papír, olló
Kriston Vízi József - Kő, papír, olló
Kriston Vízi József
Kő, papír, olló

kiadó: Pont
cikkszám: 11173692
ISBN: 9789639957862
megjelenés: 2014-06-11
Nincs készleten
Ár: 2898 Ft
webes rendelés esetén: 2608 Ft
 
Leírás:
Játék-írások a 21. század elejéről – ezzel az alcímmel szólítja meg olvasóját Kriston Vízi József új kötete. „Van egy néprajzos, aki játékokkal is foglalkozik – és egéralátéteket gyűjt” – mondta egyszer róla egy közös ismerősünk. Nem csak gyűjti őket, de hiánypótló kutatást végez mindennapi tárgyi kultúránkról, és az abban tükröződő emberi értékrendről. Nekem akkor ez fényes újdonság volt: a játékokkal és egéralátétekkel foglalkozó néprajzos tevékenység. Azóta tudom, hogy a néprajzi tudományok és a muzeológia fontos témái a kortárs jelenségek – amelyeknek vizsgálatához szükséges előítélet-mentesség és nyitottság Kriston Vízi Józsefnek nagyon is meghatározó tulajdonságai – írja a szerzőről Képes Gábor muzeológus.
Kriston Vízi József alapossága, a játékkultúrával kapcsolatos elméleti megállapításainak újszerűsége, az ezek mögött meghúzódó, kimunkált tudományos világkép és kultúrafelfogás „a játék” részesévé avatja a kötet minden olvasóját.

Tulajdonságok:

terjedelem: 104 oldal

borító: puhatáblás

ÜKH 2014
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román