Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Levelek I-IV.
Rilke, Rainer Maria - Levelek I-IV.
Rilke, Rainer Maria
Levelek I-IV.

kiadó: Napkút
cikkszám: 11173885
ISBN: 9789632633954
megjelenés: 2014-06-18
Utolsó darab!
Ár: 9950 Ft
webes rendelés esetén: 8955 Ft
 
Leírás:
Rainer Maria Rilke (1875-1926) nemcsak a huszadik század egyik legnagyobb németnyelvű költője volt, hanem a század első felének egyik fáradhatatlan levelezője is. Levelei az elmúlt évtizedekben lassan - örökösi, kiadói és kutatási szempontok aggályos fontolgatása közben - láttak és látnak napvilágot. Életművének ez a része még ma sem teljesen belátható, hiszen az episztoláknak nemhogy kritikai igényű gyűjteménye, de még komoly összkiadása sem létezik.

Kiadásunk - a fordító, Báthori Csaba húszéves monumentális munkájának eredménye - ebből a hatalmas anyagból nyújt átfogó, az élet és életmű minden releváns vonatkozását tükröző válogatást. A levelek lenyűgöző nyíltsággal adnak számot Rilke életének szorongásos gondjairól, saját - és mások - művészetének elmélyült mérlegeléséről, a költő sokszor viszontagságos hétköznapjairól, költői-filozófiai összefüggésekre irányuló figyelmének változásairól, - és számtalan ponton megvilágítják a költői életművet is.

Tulajdonságok:

terjedelem: 2558 oldal

borító: puhatáblás, dobozban

fordította: Báthori Csaba
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román