Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 24. vasárnap
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A shotokan karate útja
Sey Gábor sen. - Morvay-Sey Kata - A shotokan karate útja
Sey Gábor sen. - Morvay-Sey Kata
A shotokan karate útja

kiadó: Kontraszt Plusz
cikkszám: 11174766
ISBN: 9789630833103
megjelenés: 2012-09-01
Nincs készleten
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv különösen nagy segítséget nyújt a fiatal, de már hosszabb ideje működő edzőknek is. A terjedelmes könyv, precíz önvédelemmel, távol-keleti kultúrával kapcsolatos ismeretanyaga igen jó alapokat ad további kutatásokhoz. Kiemelném a technikák (kihon) – különös tekintettel az esések, dobások és egyes ütések, rúgások részletes elemzését – a formagyakorlatok (katák), edzésprogramok szemléltetésének módját. A könyv első részében a karate történelmét ismerteti, ami hozzásegíti az érdeklődőket a karate kialakulásának még teljesebb megismeréséhez. A szerzők munkájához nagyban hozzájárult az edzőtermekben, versenyeken, szemináriumokon szerzett tapasztalata. Ezt a valóban értékes könyvet melegen ajánlom elsősorban a szövetségünk tagjainak, mestereinek, edzőinek tanulmányozásra, de minden, a karatéval mélyebben foglalkozni kívánó karatékáknak és érdeklődőnek a figyelmébe is.

Shi-Soky Dr. Prof. Žiko G. Bećanović

9° dan

Global Karate Federation Hachi-O-Kai

Martial Arts Budo Karate Federation

európai igazgatója


Sey Gábor

1952. január 8-án született Pécsett.

Okleveles járműjavító üzemmérnök, műszaki tanár, oktatás-informatikus.


1986 óta karatézik. jelenleg 7. dan fokozatú karatemester. 1995-ben szerzett karate sportoktatói képesítést. 1997-től az Együtt a Gyerekekkel Szabadidő Egyesületnek, 2000-től pedig a Baranya Megyei Karate Szakszövetségnek az elnöke. 1998-2001 között a Pécsi Vasutas Sportkör judo szakosztályának elnöke.

200-től, kancho-soke Takemasa Okuyama személyes megbízása alapján a Global Karate Federetion Hachi-O-Kai magyarországi képviseletét is ellátja. Egyesületében több száz fiatal sajátította el a karate alapjait, és több százan jutottak el a fekete övig. Több tanítványa szerezte meg az edzői, sportoktatói képesítést, illetve alapított ma is sikeresen működő klubbot. Több szakmai és történelmi, helytörténeti tárgyú publikációja (Pécsi Szemle, Turul, Tanulmányok Pécs történetéből, Angstertől Zsolnay-ig, stb.) mellett 1993-ban jelent meg a Műszaki Ábrázolás - Tanári kézikönyve, 1995-ben a "Címerek Pécsett" című helytörténeti-heraldikai tárgyú könyve, majd nem sokkal ezután első karateszótára "Raji no Do-Doji no Soshi" (Ösvény az úthoz - Edzőtermi jegyzetek) címmel látott napvilágot, amely az első Magyarországon megjelent magyar-idegennyelvű szakszótár, csaknem 2500 szócikkel. 1997-ben két könyve jelent meg, A "Melyiket válasszam?" kezdő, küzdősport után érdeklődőknek szolgál tanácsokkal, míg a "Budoka Nagara no Michi - Kiko no Do" (Az Út, amin a harcosnak haladnia kell - Jegyzetek az Útról) címmel a már említett szótár idegennyelvű-magyar párja, több mint 6500 szócikkel. 2001-ben a "Japán kard - Misztikum helyett valóság" című könyve jelent meg egymás után három kiadásban, összesen 5000 példányban.


Morvay-Sey Kata

1980. április 21-én Pécsett született.

Német bölcsész, középiskolai német tanár, középiskolai testnevelő tanár, karate szakedző, judo sportedző, egyetemi tanársegéd, Phd-hallgató.


1985-től karatézik, jelenleg 5. dan fokozatú karate mester. 1987-ben a milánói korosztályos SKI vb-n mint a legjobban szereplő magyar versenyző formagyakorlatban 5. helyezést ért el. 1997 óta vezet rendszeresen karateedzéseket. 2002 óta az Együtt a gyerekekkel Szabadidő Egyesület vezetőedzője.

1989-ben kezdett judózni, kétszeres Magyar Bajnok, eredményesen szerepelt a Magyar Köztársaság Kupákon, évekig volt a magyar judoválogatott kerettagja illetve aranyjelvényes és I. o. sportoló. Másfél éven keresztül judoedzéseket vezetett a pécsi VSK-ban. Első dan fokozatú judomester. Az ABS-Combat jiu-jitsu ágát is évekig gyakorolta, ahol 3. kyu fokozatot ért el. Karatés tanítványai közül többen értek el mesterfokozatot, szereztek edzői, bírói képesítést. Eddig 16 publikációja jelent meg. Önálló kötete: Küzdőjátékok, küzdősportok (Segédanyag tanuláshoz, tanításhoz)


Tulajdonságok:

terjedelem: 289 oldal

borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román