Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 24. szombat
Boldog névnapot Kinga, Kincső nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

1. Építészeti Nemzeti Szalon
1. Építészeti Nemzeti Szalon

1. Építészeti Nemzeti Szalon

kiadó: Műcsarnok
cikkszám: 11174807
ISBN: 9789639506749
megjelenés: 2014-09-04
Nincs készleten
Ár: 7935 Ft
webes rendelés esetén: 7141 Ft
 
Leírás:
A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával megvalósult I. Építészeti Nemzeti Szalon minden idők legjelentősebb kortárs építészeti összefoglaló-kiállítása. A nagyszabású tárlaton több mint 200 épület és tervezői vonulnak fel, s adnak ízelítőt napjaink és a közelmúlt izgalmas magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén.


A kortárs magyar építészet változatosságát bemutató kiállítás olyan tematikus egységek mentén reprezentálja az elmúlt 15 év magyar építészeinek munkáit, mint az újornamentika és díszítőhagyomány, az újragondolt épületek, a mérnök-építészeti létesítmények, az építészet kapcsolata a belsőépítészettel és a társművészetekkel, a főépítészek víziói, de hangsúlyos szerepet kap a tájépítészet és az építészoktatás is.


A most megjelent több mint 500 oldalas magyar-angol nyelvű reprezentatív kiadvány felöleli a kiállításban megjelenő épületek és építészeti teljesítmények teljességét, kivételes rálátást és áttekintést biztosítva így a honi építészet közelmúltjára. A kötetet a kiállításon is szereplő több száz színes fotó illusztrálja, a magyar építészeti fotózás legkiválóbbjainak közreműködésével.


A kötet bevezető öt tanulmánya – a kiállítás kurátora, Szegő György, valamint Sulyok Miklós, Golda János, Radványi György és Sylvester Ádám írásai – a kortárs építészet irányzatainak, jeles képviselőinek bemutatásán túl izgalmas történeti kontextusba ágyazzák napjaink építészetének kérdéseit, a szocreál örökségétől az újornamentikáig.


Tulajdonságok:

terjedelem: 525 oldal

borító: keménytáblás

nyelv: magyar-angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román