Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. március 3. szerda
Boldog névnapot Kornélia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A kép nem jeleníthető meg: 11175647.jpg
McConnell, Adele
Vegán szakácskönyv - 100 remek vegán recept a világ minden tájáról

kiadó: Bioenergetic
cikkszám: 11175647
ISBN: 9789632912332
megjelenés: 2014-10-28
Nincs készleten
Ár: 2950 Ft
webes rendelés esetén: 2655 Ft
 
Leírás:
A huszonnégy előadás a háború kitörésének okait és a felelősség kérdését vizsgálja.
Ezek az előadások azért is fontosak, mert belőlük lehet Rudolf Steiner igazi nagyságát, emberiséget szolgáló önzetlen tevékenységét a legvilágosabban meglátni és megismerni. Mindent a megismerés, az igazság, a szükségszerűség vagy szabadság szempontjából tárgyal, és ezt a hozzáállást, érzületet próbálja megértetni – akkor a hallgatóival, most az olvasóival. De nem értették meg még azok sem, aki személyesen hallhatták. És mi a helyzet ma? Ezt mindenki, maga döntse el! Olymértékben süllyedt bele az emberiség a materializmusba, az önzésbe, hogy ha meg is érti, amit Steiner mond, nehezére esik tenni is valamit. Pedig manapság már csak a tettek számítanak, a fecsegés nem.
„Hogyan tört Európára az az esemény, amelynek következményeit valóban nem lehet az eddigi történelmi eseményeknél megszokott módon felmérni? Aki tudja, hogy az 1914-es döntésekben alig több mint harminc-negyven ember vett részt, és aki tudja, hogy ezeknek az embereknek a többsége milyen lelkiállapotban volt, annak világossá válik a tulajdonképpeni lényeges probléma: Mert ezeknek az embereknek többségükben, bármilyen furcsán is hangzik ez ma, elhomályosult, elsötétült a tudata. Az elhomályosult emberi tudat az utóbbi években voltaképpen rengeteg mindent okozott. 1914 jelentős eseményeinél mindenütt azt látjuk, hogy július végén és augusztus elején a legfontosabb döntéseket elsötétült tudatállapotban hozták meg. És ez nem változott a következő években, egészen napjainkig sem. Ez a maga nemében félelmetes probléma.” (Rudolf Steiner 1919. november 29-én)
A háború kellős közepén hangzott el a huszonnégy előadás, amelyek megértéséhez az is szükséges, hogy megismerjük az akkori eseményeket és a köztudatban szereplő személyeket, mert ezek ma jobbára már feledésbe merültek. Ezt szolgálja a közel 1300 megjegyzés, amit a szerkesztők szinte emberfeletti munkával állítottak össze. A fordítás hasonlóan komoly kihívást jelentett.
Az eredetileg három kötetes német kiadást hat kötetben jelentetjük meg. A jegyzeteket az egyes fejezetek után közöljük. Úgy véljük, ezzel könnyebben kezelhető ez a nehéz olvasmány. A jegyzetek helyenként talán kissé terjengősnek tűnnek, de mindenképpen fontos kiegészítői az előadásoknak, és akár külön „történelmi regény”-ként is élvezhetők.

Tulajdonságok:
terjedelem: 263 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Wirth-Veres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román