Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az együttérzés irodalmi vonzatai
Gilbert Edit - Az együttérzés irodalmi vonzatai
Gilbert Edit
Az együttérzés irodalmi vonzatai

kiadó: Pont
cikkszám: 11176111
ISBN: 9789639957732
megjelenés: 2014-11-18
Utolsó darab!
Ár: 3465 Ft
webes rendelés esetén: 3119 Ft
 
Leírás:
"Benne a zajló irodalomban, írtam először, azonban nem csak irodalomról lesz szó. Színikritikát, táncesszét is talál itt majd az olvasó, nyomokban reflektálva a megírás óta eltelt időre. Kritikák, tanulmányok, esszék, publicisztikák követik egymást, újra és újra nekilendülve valami hasonlónak, néha pedig látszólag egészen másnak. Átlépünk más és más kulturális-közéleti szcénára, de az irodalom oda is átsugárzik. Beszélgető irodalomtörténeti sorozatot mutatok be, komparatisztikai írásokat, biblioterápiás hitvallást ugyancsak beemeltem a kötetbe: többféle hangon szóló és oldalról közelítő szövegeket, vagyis variációkat a beleérzés és együttérzés, a kölcsönösség és a párbeszéd, a részvétel és részvét, a kultúrában való együttlét érzéki eseményének, élményének visszaadására. Hol irodalmon innen, hol azon túl" - írja Gilbert Edit könyvének bevezetőjében.
A szerző "irodalmon túl" - ami nem azt jelenti, hogy irodalom nélkül! - is keresi a dialógus tereit. Fórumokat hoz létre kulturális, közéleti kérdésekről. A termékeny párbeszéd szelleme árad e fontos könyv minden szövegéből az olvasó felé.

Tulajdonságok:
terjedelem: 216 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román