Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A kristálnak mindegy (Interjúk, esszék, kritikák)
Bíró Gergely - A kristálnak mindegy (Interjúk, esszék, kritikák)
Bíró Gergely
A kristálnak mindegy (Interjúk, esszék, kritikák)

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11176295
ISBN: 9786155465116
megjelenés: 2014-11-26
Nincs készleten
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:
„Egy fontos és szerethető könyvnek több mindent elnézek” - írja egyik kritikájában Bíró Gergely, aki így viszonyul beszélgetőtársaihoz is. Alkotói pályája mellett a szerző kezdettől fogva foglalkozik életműinterjúk, esszék és kritikák írásával. A kötet első felét írókkal folytatott műhelybeszélgetések alkotják. Különlegességüket az a légkör adja, amelyben a másik meg tud nyílni anélkül, hogy úgy érezné: az ajtópántjait feszegeti valaki. A jó beszélgetések olyanok, mint az erdei túrák. Nem szalonöltözet kell hozzájuk, hanem kényelmes cipő, és olyan túratárs, aki tudja, mikor kell lassítani, vagy hol kell megállni, mert közel a szakadék. A másik pedig azt érezheti, hogy lerakhatja az út mentén kisebb-nagyobb keresztjeit, és ha megoldásra nem is, de értő meghallgatásra számíthat. Nem véletlen, hogy a kötet szerzője 2013 óta gyakorló irodalomterapeuta. Azért is különös olvasni ezeket az írásokat, mert némelyik beszélgetőtárs már nincs közöttünk.
A kötet második fele gondosan csiszolt esszéket, kritikákat tartalmaz, amelyek úgy vezetnek a művek erdejében, mint a fák törzsére festett jelzések. Ugyanakkor a szerzőjük nem rejti el magát, hanem a saját belső tájaiból is sokat megmutat, elsősorban az azonosulás vagy az elhatárolódás gesztusán keresztül. Bíró Gergelyt az érdekli, hogyan juthatunk el legbelsőbb forrásunkhoz, hogyan találhatjuk meg énünk mélyén azt a magot, amelyből a lélek ősfája kifejlődhet. Szépírói vénája átüt az írásain, e válogatott anyag pedig a szerző értékrendjét és prózaírói beállítottságát is híven tükrözi.

Tulajdonságok:
terjedelem: 258 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román