Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 24. kedd
Boldog névnapot Eszter, Eliza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A tehetség ajándéka - Mi lesz a tehetséges gyermekekből felnőttként?
Freeman, Joan - A tehetség ajándéka - Mi lesz a tehetséges gyermekekből felnőttként?
Freeman, Joan
A tehetség ajándéka - Mi lesz a tehetséges gyermekekből felnőttként?

kiadó: Animula
cikkszám: 11177446
ISBN: 9789639751897
megjelenés: 2015-02-09
Utolsó darab!
Ár: 3900 Ft
webes rendelés esetén: 3510 Ft
 
Leírás:
Ebben a könyvben 20 kiemelkedően tehetséges brit fiatal olykor drámai életútját követjük végig, a kezdeti reményektől a felnőtt valóságig. Írója egy díjnyertes pszichológus, aki 35 éven át követte 210 rendkívül tehetséges gyerek életének fordulatait. Magával ragadó beszámolókban tárja fel a szereplők győzelmeit és kudarcait, és megvizsgálja, egyesek miért maradtak el útközben, mialatt mások hírnévre és sikerre tettek szert.
A könyvben szereplők sokféle - matematikai, zenei, beleérző és spirituális - tehetséggel rendelkeznek. A szerző leírja, hogy milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül ezek a különleges emberek: túlzottan aggódó vagy éppenséggel áldozatos, de akaratukat rájuk erőltető szülők, az iskola merevsége, a kortárscsoport bántó viszonyulása, a szabadidő elvesztése, az unalom, vagy éppen a választás dilemmája. A leírt történetek alapján az olvasó számára érthetővé válik, hogyan tehetnek tönkre látszólag segítő törekvések - például, ha egy-két osztállyal feljebb léptetnek valakit az iskolában - életeket. Új gondolatokat is ébreszt. Például, segít-e valakinek a rendkívüli okossága, amikor súlyos depressziótól szenved? Hogyan tud megküzdeni egy világhírű zongoraművésznő visszatérő ízületi gyulladásával? Mit tesz egy fiatal bankszakember első milliójának megszerzése után?
Joan Freeman professzor életmű-díjat kapott a Brit Pszichológiai Társaságtól a tehetségkutatás terén végzett munkájáért. Az Európai Tehetségtanács (European Council for High Ability) alapító elnöke. Eddig 17 könyv, két kormányzati beszámoló és rengeteg tudományos cikk fémjelzi pályáját, világszerte tart előadásokat, és Londonban rendelője is van (www.joanfreeman.com).

"Végre valaki, aki őszinte képet nyújt arról, mi történik a tehetséges emberekkel. Freeman tudja, milyen nehézségekkel jár együtt a kiválóság. Kutatása új szelet hozott az emberi fejlődéssel kapcsolatos tudásunknak erre a területére. Sok újat megtudtam a könyvéből, és mindenkinek erősen a figyelmébe ajánlom."
LEWIS WOLPERT, a Londoni Egyetem nyugalmazott professzora

"A vezető brit tehetségkutató érzékenyen odafigyelő, részletes adatokon alapuló elemzése a gyermekkortól egészen az érett felnőtt létig követi a tehetségek életét."
BRENDA MADDOX, életrajzíró

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) honlapján (tehetseg.hu) olvasható könyvbemutató Jászay Tamás tollából, valamint egy interjú a szerzővel.

Tulajdonságok:
terjedelem: 244 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Halmi Zsófia, Bíró Sándor

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román