Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 14. péntek
Boldog névnapot Marcell nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Továbbélő utópiák - reformpedagógia és életreform a 20. század első felében
Németh A. - Pukánszky B. - Pirka V. (szerk.) - Továbbélő utópiák - reformpedagógia és életreform a 20. század első felében
Németh A. - Pukánszky B. - Pirka V. (szerk.)
Továbbélő utópiák - reformpedagógia és életreform a 20. század első felében

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11177483
ISBN: 9789636935801
megjelenés: 2014-02-10
készlet: Nincs készleten
Ár: 3250 Ft
webes rendelés esetén: 2925 Ft
 
Leírás:
A Selye János Egyetem Tanárképző Karának Tudományos Közleményei keretében megjelenő újabb tanulmánykötet a 2013. április 11. és 13. között a komárnói egyetem által szervezett nemzetközi pedagógiai konferencia előadásaiból a Tanárképző Kar professzorai által szerkesztett válogatás. A háromnapos rendezvény keretében német, osztrák, szlovák és magyar kutatók tanácskoznak az életreformról, a 20. század elejének egyik nagy hatású - a nemzetközi és hazai reformpedagógiai törekvéseket is megalapozó - mozgalmakról, amely tovább él napjaink hétköznapi életének számos egészségnek, természetesnek tartott, jó közérzetet biztosító megnyilvánulásaiban is.
Ez a sokszínű mozgalom kiterjedt a korabeli életmód legkülönbözőbb területeire, annak szinte minden fontos "testi" és "lelki" dimenziójára; a húsfogyasztást, valamint a dohányzást és az alkoholt mellőző absztinens életvitelre, az egészséges életvitelt megalapozó testápolás ma már természetes formáira, a gimnasztika, a túrázás és sport ekkor kibontakozó mozgalmaira, valamint a mozgást nem korlátozó természetes ruházat használatára. A reformok a társadalmi kapcsolatok számos új elemét is megteremtik: átalakítják a szabadidő eltöltésének, a lakókörnyezet kialakításának hagyományos formáit, a nemek közötti kapcsolat érzelmi, szociális, szexuális, illetve erotikus dimenzióit. Emellett kiterjednek a gazdasági életre, a nevelésre és az iskolaügyre, a művészetekre és a vallásra is.
A kötetben szereplő tanulmányok - a különböző tudományterületekről érkező nemzetközi kutatócsoport közelmúltban lezáruló OTKA kutatásai (K68484) eredményeit is összegezve - ezt a mozgalmat vizsgálják a pedagógiai-, művelődés-, művészet- és tánctörténet nézőpontjából.

Tulajdonságok:
terjedelem: 357 oldal
borító: puhatáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román