Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csak semmi pánik! - Hogyan birkózzunk meg a pánikrohamainkkal?
Trickett, Shirley - Csak semmi pánik! - Hogyan birkózzunk meg a pánikrohamainkkal?
Trickett, Shirley
Csak semmi pánik! - Hogyan birkózzunk meg a pánikrohamainkkal?

kiadó: Park
cikkszám: 11177595
ISBN: 9789633551905
megjelenés: 2015-02-18
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Szervezetünk vészharangot kondít: levegő után kapkodunk, mellkasunk tompán sajog, szédülünk, forog velünk a világ, ájuldozunk, halálra rémülünk - kitört a pánikroham.

Kapkodva étkezünk, nehéz ételeket falunk, felületesen lélegzünk, vércukorszintünk fel-le ugrál, nem bírjuk a gyűrődést, idegeink görcsbe rándulnak… Miért is ne törne ki rajtunk a pánikroham?

Shirley Trickett, a pánikbetegség elismert szakembere közvetlen hangvételű, olvasmányos, bölcs és józan tanácsokkal teli könyvében arra tanít, hogy ha megfelelő ételeket fogyasztunk, ha elsajátítjuk a helyes légzést, ha sokat mozgunk, és idegeskedés helyett megpróbáljuk megteremteni lelkünk békéjét, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy megbirkózzunk pánikrohamainkkal.

"A pánikroham a test normális félelmi reakciójának eltúlzása. Testünk ilyenkor túlzott mennyiségben termeli azt az adrenalin nevű vegyi anyagot, amelyet rendes körülmények között akkor produkál, amikor cselekednünk kell - el kell futnunk a veszély elől, harcolnunk kell, vagy akár csak dühbe gurulunk. Ennek sokféle kellemetlen érzés és kényszeres félelem az eredménye. Ezeket az érzéseket, mivel mind egyszerre jelennek meg, pánikrohamnak nevezték el. A roham szó betegséget sugall, olyan eseményt, amelyet elszenvedőjének nincs módjában sem elkerülni, sem csillapítani. Látni fogjuk, hogy ez nem így van. Jobb elnevezés volna az "adrenalináram" vagy az "adrenalin-túltermelés", mert ez pontosan leírja, mi történik, és nem hangzik olyan ijesztően." Shirley Trickett

Tulajdonságok:
terjedelem: 143 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Szilágyi Tibor
illusztrálta: Barka Ferenc
sorozat: Hétköznapi pszichológia
megjegyzés: ötödik kiadás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román