Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 19. szerda
Boldog névnapot Ivó, Milán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A megvádolt
Fazekas István - A megvádolt
Fazekas István
A megvádolt

kiadó: Napkút - Cédrus
cikkszám: 11177666
ISBN: 9789632634609
megjelenés: 2015-02-25
Készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
"Fazekas István A megvádolt címet adta Béres Józsefről szóló darabjának. Minden bizonnyal nem véletlenül. A kitűnő feltaláló drámai sorsában ugyanis bőven akadnak hamleti pillanatok. A szerző hitelesen, nagy erejű költői indulattal és megszállott tárgyilagossággal mutatja be az emberi méltóságért vívott küzdelmet. Úgy érzem, ez a megrendítő, ám minden kétségbeesést száműzni akaró alkotás arra hivatott, hogy a színpadról szóljon hozzánk vérlázítón a hazugság ellen."
Pozsgay Imre

"A rendszerváltással egy időben a kortárs magyar vers és széppróza mellett kijelenthetően a drámairodalmunk szorult leginkább háttérbe, főleg a máról, közelmúltunkról szóló darabok. Sok oka lehet ennek, leginkább talán színházaink mindenáron történő bevétel-érdekeltsége. Pedig nehezen hihető, hogy a ma színházlátogatója csak a könnyed, szórakoztató előadásokra vevő. Például Fazekas István legújabb műve sokakat érdekelhetne! S nem csak azokat, akik Béres József gyógykészítményeit előszeretettel vásárolják, hanem jóval szélesebb körben. Ennek a jelentős feltalálónak élete attól kezdve, hogy megvádolták kuruzslással, bővelkedett drámai fordulatokban. Ennek átélése segíthetne az idetartozás tudatunk erősítésében, amelyre különösen ebben a kötődésünket elbizonytalanító időben lenne nagy-nagy szükségünk: a darab főhősének ugyanis a korabeli hatalom felajánlotta, hogy nyugatra távozhasson, ő azonban a hazáját választotta. A képzeletbeli színpadon igazi, lélekrendítő dráma zajlik, leleplezése egy hazug korszaknak, bürokratikus viszonyoknak, ahol nem lehet egyénieskedni, a munka is csak kollektív lehet - állítja az egyik szereplő. Látványosan ez a rendszer bukott meg."
Serfőző Simon

Tulajdonságok:
terjedelem: 78 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román