Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Babits és kortársai
Babits és kortársai

Babits és kortársai

kiadó: Napkút
cikkszám: 11177668
ISBN: 9789632634562
megjelenés: 2015-02-25
Nincs készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
„Nem magad nyomát veted: csupa nyom vagy / magad is, kit a holtak lépte vet”. A Csak posta voltál záró sorai adják e kötetkompozíció szellemi vezérfonalát: Petőfitől Petri Györgyig, Vörösmartytól Borbély Szilárdig számtalan mű és életmű öltődik megannyi szállal a Babits-corpus szövetéhez.

Babits és kortársai? Meglepő cím, ha megfejtéséhez csak e könyvben szereplő alkotók nevét vesszük alapul. E nem csupán Babits-kortársakról szóló kötet azonban azt kísérli meg felmutatni, hogy az irodalom egybefüggő folyamat, melyben a korábban élt szerző egy-egy sora vagy akár egész alkotása is pretextusa az utána következőknek - a később született alkotók pedig akarattal kebelezik be az irodalom múltját, és nem feltétlenül megszakítani, hanem sokkal inkább folytatni és újrafogalmazni akarják a közvetlen és távolabbi elődök életművét. Ezt tette Babits is, amikor alkotásaiban megidézte Horatiust, Szent Ágostont vagy Jónás próféta alakját, s így mindnyájan kortársakká lettek az irodalom időtlen idejében.

Ilyen megidézések titkát fürkészheti most az olvasó. A tanulmányok nyitott ablakok egy-egy műre, életműre, alkotások vagy alkotók kapcsolatára - ám mögöttük mindig a mű zárt, titokzatos, örökké nyílni vágyó ablakát találjuk, melyen egyszerre tükröződik a kinti, és melyen át egyszerre sejlik fel a benti világ.

A kötet szerzői: Barna László, Bessenyei Balázs, Csábi Domonkos, Csontos Márta, Haász Gabriella, Hegedűs Linda, Híz Ágnes, Horváth Réka, Jončev Zsolt, Káposztay János, Kenyeres Zoltán, Kiss Georgina, Kozma András, Kurcz Ádám István, Major Ágnes, Méry János, Mihályi Anikó, Mohácsi János, Mórocz Gábor, Ondrejčák Eszter, Rippl Dóra, Salah Rana, Samu-Koncsos Kinga, Seffer Manuéla, Szalagyi Csilla, Szentgyörgyi Csaba, Tary Orsolya, Tompa Zsófia, G. Tóth Franciska, Varró Annamária, Vigh Bence, Vigh Péter Levente, Vizniczki Anita, Zsuppán Klaudia

Tulajdonságok:
terjedelem: 395 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kútfő bibliotéka 15.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román