Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 28. kedd
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Czigányzenészek albuma
Markó Miklós - Czigányzenészek albuma
Markó Miklós
Czigányzenészek albuma

kiadó: Fekete Sas
cikkszám: 11178185
ISBN: 9789639680036
megjelenés: 2006-04-01
Nincs készleten
Ár: 2950 Ft
webes rendelés esetén: 2655 Ft
 
Leírás:
"Ti, akik annyi mosolyt varázsoltatok az ajkakra, annyi könnyet fakasztottatok a szemekben; ti akik zokogó hegedűiteket annyi századon át hűségesen megosztottátok a nemzet minden bújával és bánatával, minden örömével és dicsőségével: ti méltán megérdemlitek, hogy írásban és képben is megörökítsenek benneteket és kedveseinek legszebb emlékei küzt érizzen meg a magyar. Budapesten, 1896. április 20-án. Báró Splény Blaha Lujza."

Markó Miklós (1865-1933), a Rózsnyón született zenekritikus és újságíró 1896-ban megjelent művének hasonmás kiadását nyújtja át a Kiadó az Olvasónak. A cigányprímások Góthai Almanachjának is tekinthető e kiadvány, melyben a nagy zenészdinasztiák története pontos adatokkal ellátott, olvasmányosan megírt története(i) olvasható(k). A szintén a szerző kiadásában megjelent második, bővített kiadás (1927?) is napvilágot lát a Kiadó gondozásában. Zene-, család- és kultúrtörténeti mű remélhetőleg minden érdekelthez eljut, így szolgálván a magyar kultúra e többrétűségében is nagyon fontos, közös ügyét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 136 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román