Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 20. vasárnap
Boldog névnapot Rafael nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Cesare Pavese írói világa
Szabó Tibor - Cesare Pavese írói világa
Szabó Tibor
Cesare Pavese írói világa

kiadó: Tiszatáj
cikkszám: 11178193
ISBN: 9789638496973
megjelenés: 2015-04-01
Készleten
Ár: 1850 Ft
webes rendelés esetén: 1665 Ft
 
Leírás:
Cesare Pavese írói munkásságát a 20. század eleji olasz irodalomban bár vitatják, de mégis a legjobb néhány között tartják számon. A kérdés az: dekadens vagy neorealista-e Pavese. A torinói születésű költő és író az amerikai irodalom hatása alatt írta első verseit és regényeit. Később a piemonti tájat (a dombokat, a völgyeket) mítosszá lényegíti, az emberi kapcsolatok bonyolult rendszerét pedig saját, tragikus személyiségén keresztül eleveníti meg. Közben teljesen egyéni hangú műveket ír (A szép nyár, Barátnők stb.), amelyekre egy sajátos, "pavesei stílus" jellemző. Ezt, valamint filozófiai életelveit szándékozik bemutatni ez a róla készült első magyar kismonográfia.

Szabó Tibor (Szeged, 1945) olasz-francia-filozófia szakot végzett, majd filozófia- és etikatörténetet valamint európai és olasz kultúr­történetet tanított. Szűkebb szakterülete az olasz, francia és magyar filozófiai és politikai gondolkodás története. Eddig húsz könyve és több mint kétszázötven tanulmánya jelent meg. Széchenyi Professzor volt politikatudományból. A Debreceni Egyetemen irodalomtudományból habilitált. Jelenleg Szegeden egyetemi tanár.

Tulajdonságok:
terjedelem: 174 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román