Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Árnyalatok - Válogatás egy évtized írásaiból 2004-2014
Marik Sándor - Árnyalatok - Válogatás egy évtized írásaiból 2004-2014
Marik Sándor
Árnyalatok - Válogatás egy évtized írásaiból 2004-2014

kiadó: Magánkiadás
cikkszám: 11178223
ISBN: 9789638570291
megjelenés: 2014-04-02
Készleten
Ár: 2100 Ft
webes rendelés esetén: 1890 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv számomra olyan, mint zenésznek a barátaival megszólaltatott örömzene. Kedvtelésből írtam minden sorát, minden cikkét. Negyvenévnyi napilapos szerkesztőségi munka után hivatalosan tíz esztendeje vagyok nyugdíjas. Ám nem tettem le a tollam, újabb és újabb témák adódtak, azok kibontása, feldolgozása, megírása változatlanul jóleső érzéssel töltött el. Korábbi interjúpartnereim, riportalanyaim ismételt megkeresése pedig szép időkre, kellemes beszélgetésekre emlékeztetett.
Ugyanígy érzek, ha a külföldi élményeimre gondolok. Csodálatos helyeken jártam a szomszédos országokban éppúgy, mint a Földközi tenger vagy éppen a Csendes óceán partján. Gyönyörű városokban: Karthágóban, Los Angelesben, New Yorkban, Pekingben. Öröm volt ilyen helyekről tudósítani, mindig szerettem volna többet írni - de nemcsak a papíralapú újság, az internetes felület is véges, nem beszélve az Olvasó türelméről.
Az elején örömzenére hivatkoztam, mindamellett számomra az írás hobbi is egyben. Így most, 70. születésnapom táján szeretettel nyújtom át ezt a válogatást korábbi riportalanyaimnak, barátaimnak, ismerőseimnek, mindazoknak, akik szívesen vállalkoznak velem egy kis időutazásra.

1944-ben születtem Budapesten. Hatvan évig éltem - tanultam, dolgoztam - Szabolcsban, Nyíregyházán. Négy évtizedig voltam újságíró a megye napilapja, a Kelet-Magyarország szerkesztőségében. Tíz esztendeje a megyei önkormányzat negyedévenként megjelenő folyóirata, a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle egyik szerkesztője vagyok, alkalmilag más lapoknak is írok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2011-ben Aranytoll Életműdíjjal tisztelt meg. Negyvenöt éve kötöttünk házasságot Puhl Máriával, két éve Budapesten lakunk. Negyvenéves gyermekünk, Sándor New Yorkban marketingigazgató, amerikai felesége, Sally természettudós, neurobiológus. Unokánk, Henrik négy éves.

Tulajdonságok:
terjedelem: 280 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román