Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 17. péntek
Boldog névnapot Zsófia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A tánc kifulladása - A performansz és a mozgás politikája
Lepecki, André - A tánc kifulladása - A performansz és a mozgás politikája
Lepecki, André
A tánc kifulladása - A performansz és a mozgás politikája

kiadó: Kijárat
cikkszám: 11178369
ISBN: 9786155160455
megjelenés: 2015-04-15
Nincs készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
A könyv olyan meghatározó kortárs koreográfusok munkáit vizsgálja, akik az 1990-es évektől kezdődően alapvetően formálták át a tánc-szcénát Európában és az Egyesült Államokban. Ez az új koreográfus nemzedék az elmúlt harminc év performansz- és képzőművészetével, valamint kritikai elméletével folytatott élénk és nyílt párbeszéd során a mozgás fogalmának "kifullasztásával" kérdőjelezte meg a tánc értelmezését. Munkáik megkövetelik, hogy a performanszművészet, a posztstrukturalista és kritikai elmélet, a posztkoloniális elmélet, valamint a kritikai race studiest jellemző radikális politikusság kiterjesztett színreviteleként olvassuk őket.
Jelen kötet egy átfogó és kivételes jelentőségű kutatás eredménye, melyben André Lepecki kiváló elemzését adja a következő koreográfusok alkotásainak:

- Jérome Bel (Franciaország), - Juan Dominguez (Spanyolország), - Trisha Brown (USA) - La Ribot (Spanyolország), - Xavier Le Roy (Franciaország, Németország) - Vera Manter- (Portugália), továbbá a következő képző- és performanszművészek munkásságának: - Bruce Nauman (USA) és - William Pope. L (USA).

A kötet jelentősen és radikálisan átrajzolja a táncról való gondolkodást, miközben a táncelmélet, valamint a kísérleti művészeti és filozófiai gyakorlatok újbóli összekapcsolásának szükségessége mellett érvel.

Tulajdonságok:
terjedelem: 215 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Kricsfalusi Beatrix, Ureczky Eszter
sorozat: Performansz 2.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román