Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ki nyerte meg a vallások világháborúját?
Banulescu, Daniel - Ki nyerte meg a vallások világháborúját?
Banulescu, Daniel
Ki nyerte meg a vallások világháborúját?

kiadó: Ab-Art
cikkszám: 11178416
ISBN: 9788080871970
megjelenés: 2015-04-16
Nincs készleten
Ár: 1900 Ft
webes rendelés esetén: 1710 Ft
 
Leírás:
A magyar olvasók által is ismert Daniel Bănulescu az úgynevezett kilencvenes nemzedékhez tartozik, az "Universitas" körben formálódott Dan-Silviu Boerescu, Dan Stanca és Radu Aludlescu társaságában.

A költőként és regényíróként is sikeres román szerzőt ezúttal a drámaírás kísértette meg. Sikeresen vezényeli le három felvonásban a vallások világháborúját, amelyet, úgy tűnik, lehetetlenség megnyerni. A herceg víziójából érkező négy idős, magas rangú egyházi vezető az ortodox, a buddhista, a római katolikus és a muzulmán vallásokat képviselik. Mellettük, betegségükre jellemző tulajdonságaikkal, tizenkét bolond kerül reflektorfénybe a darabban, rajtuk kívül csak a takarítónő és együgyű sógornője jelenik meg az első felvonásban. A darab végére mind a négy vallási vezetőt megölik, a befejezés azonban teljesen váratlan – az egyik őrült, a katolikus Pika, társait nyugtatva, jóslatként értelmezhető választ ad társainak: Jahve, az Isten azt mondja az embereknek: "Ne félj. És ne rémülj meg. Erősítsd magad. Lásd, hamarosan eljövök majd hozzád... De már addig is fogom a kezed."

Tulajdonságok:
terjedelem: 127 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román