Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 22. szerda
Boldog névnapot Móric nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A szabadság színes ceruzái - Huszonöt író huszonöt évről
A szabadság színes ceruzái - Huszonöt író huszonöt évről

A szabadság színes ceruzái - Huszonöt író huszonöt évről

kiadó: KPMG - Magvető
cikkszám: 11178786
ISBN: 9789631432176
megjelenés: 2015-05-07
Nincs készleten
Ár: 3990 Ft
 
Leírás:
Az antológia a 25. születésnapját ünneplő magyarországi KPMG megbízásából és támogatásával, a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg.

A világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cége budapesti irodája megnyitásának 25 éves jubileumán egyedülálló könyvet készíttetett – egy olyan antológiát, amelyben kiváló magyar írók szólnak arról az országról, amelybe a KPMG 1989-ben megérkezett. Így született meg egyúttal a rendszerváltás mindeddig hiányzó irodalmi antológiája: huszonöt író erre az alkalomra készült írása az elmúlt huszonöt évről. Reményeink, ábrándjaink, elveszített illúzióink, mámoraink és kijózanodásaink keserédes – hol drámai, hol frenetikusan szórakoztató – tárháza ez a könyv: egyszerre reprezentatív műtárgy és a legnevesebb kortárs írók egy kötetben csak kivételes alkalmakkor olvasható novelláinak maradandó gyűjteménye Szilágyi Lenke vadonatúj portréival és az elmúlt negyedszázadnak emléket állító szociofotóival.

"A szabadság színes ceruzái"
A rendszerváltás irodalmi antológiája az Írók Boltjában

A Madarász utcai Gyermekkórház betegeit támogathatják mindazok, akik az Írók boltjában megvásárolják "A szabadság színes ceruzái" című novellagyűjteményt. A KPMG megbízásából és támogatásával készült kötetben 25 kortárs író vall az elmúlt 25 évről.

A KPMG magyarországi jelenlétének 25. évfordulójára készített antológiában máshol korábban nem publikált, ebbe a kötetbe írt novellákat olvashatnak. A könyvet Keresztury Tibor szerkesztette, és Szilágyi Lenke készített hozzá művészi íróportrékat és szociofotókat. A Magvető Kiadó gondozásában megjelent kötet korábban nem került kereskedelmi forgalomba. Először az idei Könyvfesztiválon vehették meg az érdeklődők, most pedig az Írók boltjában kapható. A kötetet megvásárlók egyúttal jótékonykodnak is, hiszen a KPMG a bevétellel a Madarász utcai Gyermekkórház betegeit támogatják.

A kötet szerzői: Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bodor Ádám, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Dragomán György, Esterházy Péter, Fehér Béla, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István, Konrád György, Kukorelly Endre, Márton László, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Podmaniczky Szilárd, Schein Gábor, Spiró György, Szijj Ferenc, Szilasi László, Szvoren Edina, Tóth Krisztina, Závada Pál.

Tulajdonságok:
terjedelem: 476 oldal
borító: puhatáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román