Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A moszkvai Rudomino-könyvtár hungarika ex librisei hazai és nemzetközi...
Vasné dr. Tóth Kornélia - A moszkvai Rudomino-könyvtár hungarika ex librisei hazai és nemzetközi...
Vasné dr. Tóth Kornélia
A moszkvai Rudomino-könyvtár hungarika ex librisei hazai és nemzetközi...

kiadó: Gondolat - Országos Széchényi Könyvtár
cikkszám: 11179769
ISBN: 9789636936068
megjelenés: 2015-06-26
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Napjainkban, a posztmodern korában formálódó új kultúrtörténeti, művészettörténeti diskurzusok egyik központi témája a kép, annak vizuális kultúrában betöltött szerepe, hatása, recepciója. Az "iconic turn" nyomán a kutatás területén is végbement az a mélyreható fordulat, mely a modern képi technikák és a vizualitás szerepét hangsúlyozza. Mindezért az ex librisek mint vizuális dokumentumok interpretációja különösen időszerű, és a téma kutatása új irányokat, nézőpontokat kell kapjon - hangsúlyozza Vasné dr. Tóth Kornélia, az Országos Széchényi Könyvtár kutatója.

Az ex librisek mint vizuális dokumentumok interpretációja túllép a képzőművészet kifejezőeszközeinek vizsgálatán, interdiszciplináris jellegű, elemzése gazdag adalékokkal szolgál kulturális és tudományos életünk megannyi területéhez.

A kutatás korpuszát a moszkvai Rudomino Összorosz Állami Idegennyelvű Könyvtár Ritka Könyvek Osztálya 4585 kisgrafikája jelenti. A magyar vonatkozású, hungarika ex libris kutatás területi, nyelvi, személyi, ill. tartalmi hungarikumokra egyaránt irányult.

A kötet példát kíván mutatni a külföldi gyűjteményekben található magyar vonatkozású ex librisek feldolgozásának szempontrendszerére, mintát adva a további hasonló jellegű kutatásokhoz, egyúttal igazolva a magyar ex libris ismertségét nemzetközi szinten is - mindezt orosz és angol nyelvű rezümével tárva a nagyközönség elé.

Tulajdonságok:
terjedelem: 360 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román