Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 8. szombat
Boldog névnapot László nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században
Persovits József - Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században
Persovits József
Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században

kiadó: Optima Téka
cikkszám: 11180200
ISBN: 9789638886071
megjelenés: 2015-08-03
készlet: Raktáron
Ár: 1950 Ft
webes rendelés esetén: 1755 Ft
 
Leírás:
Az Optima Téka Kiadó Nyomdász könyvtár sorozatának ötödik kötetét tartjuk a kezünkben. A sorozatban eddig megjelent nagy nevű elődök, Misztótfalusi Kis Miklós, Heltai Gáspár, a magyar betűművészek hosszú sora, majd a Kner-dinasztia után most a 16. századi vándortipográfusok küzdelmes életútjának és munkásságának áttekintésére vállalkozik a szerző.
A kötetben szereplő öt mester: Huszár Gál, Raphael Hoffhalter és fia Rudolf, Bornemissza Péter és Mantskovit(s) Bálint munkásságán keresztül ismerhetjük meg vándorlásaikat. A sorok között felfedezhetjük mi motiválja küldetésüket, haza- és szakmaszeretetüket, ami miatt mérföldek százait hagyják maguk mögött poggyászaikkal útra kelve, ahová csak a legfontosabb eszközeiket viszik magukkal.
A typotheta szerző, Persovits József is "vándor". Eredeti szakmája betűszedő, tanulmányai során nyomdamérnök végzettséget szerez, közben elvégzi a MÚOSZ újségíró iskolát és újságíróvá avanzsál.
Szakmaszeretete, elkötelezettsége a magyar nyomdászat történelem, az irodalom és a szakirodalom művelése irányában régi keletű. Lapokban megjelent írásaival rendszeresen találkozhatunk. Mellesleg még kilenc könvvet is írt. A mostani, a tizedik, tovább gyarapítja műveinek sorát.
Vémi József

Tulajdonságok:
terjedelem: 111 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Nyomdász Könyvtár
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román