Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 16. szombat
Boldog névnapot Gál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Japán-magyar nagyszótár
Japán-magyar nagyszótár

Japán-magyar nagyszótár

kiadó: Japán Stúdiumok Alapítvány
cikkszám: 11180511
ISBN: 9789631223514
megjelenés: 2015-09-02
Nincs készleten
Ár: 9450 Ft
webes rendelés esetén: 8505 Ft
 
Leírás:
A Japán-magyar nagyszótár, az eddigi legnagyobb terjedelmű és legmélyebben kidolgozott japán-magyar szótár 39.845 szócikkben a címszavakon kívül 24.001 összetételt, 16.895 szókapcsolatot, 431 közmondást mutat be 49.894 szabad példa segítségével, 147.305 magyar megfelelőt nyújtva. A szótár a japán nyelv mai állapotát tükrözi. A sztenderd nyelvváltozat szókészlete, a társalgási nyelv, a szaknyelvek alapvető szóanyaga és a szleng közismert fordulatai is szerepelnek benne.
Részletesen bemutatja a címszók, valamint bokrosítva az összetételek, szókapcsolatok és közmondások jelentéseit és jelentésárnyalatait, a lexikai minősítések gazdag választékával adja át a nyelvhasználati ismereteket. A szótárhasználót továbbá bőséges példaanyag segíti a szavak és kifejezések használatának megértésében, elsajátításában.
A szótár címszavai a japán kanaírás rendjében fordulnak elő hiragana, illetve katakana írással, ezt megfelelő kandzsi(k) követi(k). A Japán-magyar nagyszótár átlátható formában tartalmazza az egyes szavakhoz és kifejezésekhez tartozó grammatikai információt is, ehhez először teremti meg magyarul a japán szófaji rendszer terminológiáját. A kötetet részletes nyelvtani összefoglaló egészíti ki.

Tulajdonságok:
terjedelem: 1424 oldal
borító: keménytáblás


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román