Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 17. péntek
Boldog névnapot Zsófia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A dao felismerése
Liu Yiming - A dao felismerése
Liu Yiming
A dao felismerése

kiadó: Aranyelixír - Pillangó Fejlesztések
cikkszám: 11180544
ISBN: 9789631217728
megjelenés: 2015-09-04
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
A dao az Út, mely minden ösvény mögött megbújik, az összes elv alapjául szolgáló igazi rendező elv, az összes létező mögött rejlő valódi létező. A taoizmus, a legtágabb értelemben véve, az igazság és a valóság keresése. Szűkebb értelemben véve a Kína ősi tudását hordozó hagyomány. A taoizmus az elmúlt néhány évszázadban sok területre terjesztette ki befolyását Nyugaton. Nyugati nyelveken manapság számos könyv taglalja a taoizmus kapcsolatát a pénzbefektetéssel, az egészséggel, a szexualitással, a háborúval, a tudománnyal, a művészettel, az életmóddal. A dao felismerése nem tartozik az ilyen könyvek sorába, mégis tartalmaz mindegyik témából egy kicsit, sőt még többet is - több mint száz módszert ahhoz, hogy teljesen tudatos emberi lényként elérjük a valóságot. Az ősi idők mesterei szerint, ha valaki felismeri azt az egyedülálló Utat, mely minden utat keresztez, akkor birtokolja a kulcsot az összes úthoz, és sikert fog elérni, bármelyik út gyakorlása mellett is dönt.

Liu Yiming (1737-?) taoista beavatott, buddhista és konfuciánus tudós volt. Számos taoista klasszikushoz írt szövegmagyarázatot, köztük Zhang Boduan Taoista Yijing és A taoizmus benső tanításai című műveihez - mindkettőt Thomas Cleary fordította.

Thomas Cleary a Harvard Egyetemen szerzett doktori címet kelet-ázsiai nyelvekből és tudományokból. A fent említett művek mellett fordításában megjelent még a Buddhista Yijing, a Yijing: A szerveződés daója és Sunzi A háború művészete című művei is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 122 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Horváth Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román