Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 16. szombat
Boldog névnapot Gál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (e-könyv)
MacKinnon, Roger A.,-Michels, R.-Buckley, Peter J. - Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (e-könyv)
MacKinnon, Roger A.,-Michels, R.-Buckley, Peter J.
Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (e-könyv)

kiadó: Oriold és Társai
cikkszám: 11180897
ISBN: 1509251216059
megjelenés: 2010-01-01
Készleten
Ár: 3300 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv azokkal a pszichiátriai interjúkkal foglalkozik, melyek célja az érzelmi problémákkal vagy pszichiátriai betegségekkel küzdő emberek kezelése. Jelen pszichodinamikai tudásunk alapjai Freudtól származnak, jóllehet mások kiszélesítették és kiterjesztették gondolatait. Könyvünkben szerepel az énpszichológia, a tárgykapcsolat elmélet, a viselkedéslélektan, a szelfpszichológia, a kapcsolati pszichológia és az interszubjektív pszichológia is, bár ezt nem mindig nevesítjük.

Két bevezető fejezet után a következő rész a fő klinikai szindrómákat és személyiségtípusokat tárgyalja, nevesítve a kényszeres, hisztrionikus, nárcisztikus, mazochista, depressziós, szorongó, traumatizált, borderline, antiszociális, paranoid, pszichotikus, pszichoszomatikus és kognitív károsodást szenvedett betegségekét. E szindrómák és személyiségstílusok az interjú és a kezelés során később fellépő problémák kibontásának fő meghatározói. Valamennyi klinikai fejezet a pszichopatológia, a klinikai eredmények és a pszichodinamikus megfogalmazás bemutatásával indul. Ezután áttekintjük a jellemző interjú alatti viselkedést, és tanácsot adunk az interjú vezetésére az egyes típusú páciensek esetében. A könyvben bemutatott klinikai esetábrázolásokat a szerzők nagyrészt saját klinikai gyakorlatukból vagy tanítási tapasztalatukból hozták.

E megközelítés nem akarja azt sugallni, hogy ezek "helyes" technikák vagy hogy az interjúzás ezek memorizálásával megtanulható. Interjúfelvételi stílusunk nem kell, hogy minden olvasónknak tetsszen vagy mindegyikük számára alkalmas legyen. Azonban vannak diákok, akiknek kevés lehetőségük van a gyakorlott orvosok interjúinak megfigyelésére vagy arra, hogy őket megfigyeljék. Bár ez a könyv nem helyettesítheti a helyes klinikai tanítást, hasznos lehetőséget teremt arra, hogy bepillantást nyerjünk abba, ahogyan a gyakorlott orvosok vezetik az interjúkat.

A III. rész az önmagukban is speciális problémát jelentő interjúhelyzetekkel foglalkozik. Bármilyen szindrómában vagy betegségben szenvedő páciens esetében felléphet ilyen helyzet. Ebben az esetben a hangsúly az adott típusú pszichopatológiáról a klinikai helyzetben rejlő tényezőkre helyeződik át, amelyek kiemelt szerepet tölthetnek be az interjú lefolytatásának meghatározásában. Erre példa az általános kórházi osztályon végzett konzultáció vagy a más háttérrel rendelkező páciens.

A legutolsó részt a pszichiátriai interjút befolyásoló olyan különleges technikai kérdéseknek tartjuk fenn, mint a jegyzetelés, az e-mail és a telefon szerepe, beleértve a páciens mobiltelefonját vagy személyhívóját is.

Tulajdonságok:
letölthető e-könyv
formátum: epub
ISBN: 9789639771321
oldalszám: 569
kiadás éve: 2010

Az e-könyveket a vételár kiegyenlítése után e-mail-ben küldjük el Önnek, amit a linkre kattintva bejelentkezés után letölthet oldalunkról.

EPUB formátumú e-könyvek letöltése és használatba vétele:
1. előreutalásos fizetési mód kiválasztása esetén, kérjük indítsa el az utalását (Raiffeisen Bank: 12010659-01242144-00100009)
2. várja meg a státusz változás értesítő e-mailt, amiben a linkre kattintva bejelentkezés után letöltheti az e-könyvet.
3. A zöld nyílra kattintás után válassza a Mentés opciót. Mentse le az e-könyvet számítógépére vagy mobileszközére az Ön által választott mappába.
4. Ha Ön számítógépén kívánja megnyitni az e-könyvet, ehhez az FBReader nevű ingyenes olvasószoftvert ajánljuk, amely az fbreader.org weboldalról tölthető le.
5. Másolja a letöltött és elmentett e-könyvet számítógépéről mobileszközére. E-könyv-olvasó készülék (e-book reader), tablet-PC (pl. iPad) vagy okostelefon, amely csatlakoztatható az Ön számítógépéhez.

E-könyv másolása a számítógépről az e-könyvolvasóra
A megvásárolt e-könyveket elmentheti számítógépe merevlemezére, és onnan egy filekezelő (pl. Windows Intéző) segítségével átmásolhatja a csatlakoztatott e-könyv-olvasóra vagy tablet PC-re.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román