Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Viharfelhők
Horváth Piroska - Viharfelhők
Horváth Piroska
Viharfelhők

kiadó: Biró family Nyomda és Könyvkiadó
cikkszám: 11180934
ISBN: 9786155102578
megjelenés: 2015-09-28
Készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
A dráma megírásához a Heti Világ Gazdaságban 2010-ben megjelent Bajor Giziről szóló interjú késztetett. Olyan tényeket közölt a színésznagyságról, amik igen megleptek.
Kutakodni kezdtem utána. A Széchenyi könyvtárban az irodalmi alkotások között bőséges anyag állt róla a rendelkezésemre.
Ezúton is köszönöm az ott dolgozók segítségét. Sok időt töltöttem a könyvtárba, mindent tudni akartam Giziről. Mire a dráma elkészült Gizi keresztfiára is rátaláltam. Telefonon, majd levélben is felvettem vele a kapcsolatot.
Bajor Gizi színészi nagyságáról a ma élő nemzedéknek sincs semmi kétsége. Azt már kevesen tudják, hogy nem csak sztár volt, hanem bátor asszony, aki élete kockáztatása árán is, otthonába bunkert építtetett. Tette ezt azért, hogy az üldözötteket ott elrejthesse.
Hősiessége mellett igaz barát is volt. Miniszterek ajtaján kopogtatott azért, hogy barátnőjét kiszabadíthassa a börtön fogságából. Gizi nem csak színészi nagyság volt, hanem az akkori kor kiemelkedő hőse.
(Horváth Piroska: Utóhang a Keresztanya című drámához)

Tulajdonságok:
terjedelem: 259 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román