Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 26. csütörtök
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez
Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez

Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez

kiadó: Animula
cikkszám: 11181199
ISBN: 9789639751989
megjelenés: 2015-10-09
Utolsó darab!
Ár: 2590 Ft
webes rendelés esetén: 2331 Ft
 
Leírás:
Lassan ötven évet eltöltve az emberi bajok lelki gyökérzetének labirintusában - vizsgálatokkal, gyógyítással, és főleg elmélkedéssel - még mindig meglep, mennyire hajlamosak vagyunk túlbonyolítani a helyzetet. Ez igaz azokra is, akiket e bajok sújtanak, de még nagyobb a gyógyítók felelőssége. Utóbbiak azok, akik minduntalan felkapják az új - pontosabban újnak kikiáltott - terápiás módszereket. Sajnálatosan a pszichoterápia, és tulajdonképpen az egész humán segítés "puha" tudomány. A "lélek mérnökeinek" nincs olyan szerencséjük, mint, teszem azt, egy hídépítőnek. Ha egy sztatikus rosszul kalkulál, az a számításokat átnézve tetten érhető és korrigálható. Egy terapeuta ügyetlenségének vagy torzításainak gyakorlatilag nincsen ilyen kontrollja.
Ezen a helyzeten sokat javítana, ha a terapeuták hívebbek lennének az angol mondáshoz: "keep it simple". Értelme szerint: kövesd az egyszerű megoldást. A pszichoterápiás dzsungelben ilyen jól kijelölt, világos ösvény az autogén tréning (AT). Kimunkálása óta majdnem száz év telt el, azóta bizonyít. Nem olyan divatos, mint a jóga vagy a zen, pedig alkalmazásához nem kell világszemléletet váltani, új filozófiákat tanulni, nyelvi közegükből kiragadott szavakat, fogalmakat használni. Ez az összeállítás azokat kísérli meg támogatni, akik a lelki bajokat a relaxáció és az önkontroll módszerével igyekeznek uralni. A pontosság kedvéért tegyük hozzá: az AT, mint "fedő eljárás" megtanulása semmilyen módon nem hat ellene annak, hogy az érintettek használják nehézségeik uralásának másik fő lehetőségét, a "kibeszélést" - utóbbira egy briliáns példa Freud története Katharináról (Freud-füzetek 12, Animula).
Az alábbi ismertetés az elméleti alapokra csak a legszükségesebb mértékben hivatkozik, az AT lehetőségeinek és korlátainak megjelölésével. A gyakorlati kivitelezést a klasszikus, azaz J. Schultz leírása szerint ismerteti, nem tagadva, hogy természetesen az AT-nek is számos további, hasznos módosítása létezik.

Tulajdonságok:
terjedelem: 87 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román