Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 26. csütörtök
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Jung és Freud között - Sabina Spielrein története
Carotenuto, Aldo - Jung és Freud között - Sabina Spielrein története
Carotenuto, Aldo
Jung és Freud között - Sabina Spielrein története

kiadó: Animula
cikkszám: 11181202
ISBN: 9789639751828
megjelenés: 2015-10-09
Készleten
Ár: 2590 Ft
webes rendelés esetén: 2331 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv váratlan leletnek köszönhetően született - előkerült egy napló, amelyet egy tehetséges, Nyugaton tanult, majd a szovjet ködben eltűnt pszichoanalitikus, Sabina Spielberg jegyzett fel az 1909-1912 közötti életéről.
A kézirat Aldo Carotenuto, a római egyetem pszichológia professzorának kezébe került, aki kitartó munkával rekonstruálta szerzőjének életét. Sabina Jung első, pszichoanalízissel kezelt páciense volt, majd a szerelme lett, és ennek viszontagságaiból Freud védelmét kérve, lett az ő követője. Mindeközben az okos, érzékeny orosz-zsidó kislányból ragyogó tudományos meglátásokat publikáló, autonóm orvos és pszichoanalitikus lett, méltó vitapartnerként mind Jung, mind Freud számára.
A történet tehát izgalmas kordokumentum, mikro-szinten. Az emberi psziché felfedezésének pezsgő, lelkes időszakában vagyunk. Ez a fejlődés ma már az emberiség közkincse. Ami a kötet lapjain kibomlik, az a "táptalaj", amelyből ez a fejlődés kiemelkedett: a mindennapos emberi történés, az örömök, bánatok, szenvedélyek, kétségek, viták és felismerések végeláthatatlan menete. És mindezt bekeretezi - vagy akár baljósan beárnyékolja - a történelmi makró: az első világháború sanyarú évei, és a távolban az orosz polgárháború.

Tulajdonságok:
terjedelem: 188 oldal
borító: puhatáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román