Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 16. szombat
Boldog névnapot Gál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Spanyol-magyar alapszótár
Baditzné Pálvölgyi Kata - Balázs-Piri Péter - Spanyol-magyar alapszótár
Baditzné Pálvölgyi Kata - Balázs-Piri Péter
Spanyol-magyar alapszótár

kiadó: Tinta
cikkszám: 11181340
ISBN: 9789634090113
megjelenés: 2015-10-15
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
A Spanyol–magyar alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig).

A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszédhelyzetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelvkönyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul.

A kötet amellett, hogy megadja a szavak jelentését, közli a spanyol főnevek névelőjét, illetve az igék ragozását is, így megkönnyíti egy-egy szó mondatba illesztését. A könyvben található 450 rajz pedig vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy spanyol szó magyar megfelelőjét elsajátítsa.

Baditzné Pálvölgyi Kata az Eötvös Loránd Tudományegyetem Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszékének oktatója, a TINTA Könyvkiadónál 2013-ban megjelent Spanyol társalgási zsebkönyv társszerzője. Balázs-Piri Péter ugyanott elsősorban nyelvészeti tantárgyakat oktat, de tart nyelvfejlesztési és fordítási órákat is.

A szótár párja a Magyar–spanyol alapszótár, amelyből a magyar szavak spanyol megfelelőjét keresheti ki az olvasó.

Tulajdonságok:
terjedelem: 179 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Híd szótárak


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román