Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. február 25. csütörtök
Boldog névnapot Géza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Budapest könyv - avagy Simplicissimus szerint a világ
Török András - Budapest könyv - avagy Simplicissimus szerint a világ
Török András
Budapest könyv - avagy Simplicissimus szerint a világ

kiadó: Park
cikkszám: 11181999
ISBN: 9789633552421
megjelenés: 2015-11-24
Nincs készleten
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
Felújított kiadás 2015-2016

Ez a könyv arra való, hogy átadja a szülővárosérzést minden nem budapesti magyarnak, éljenek Magyarország határain belül vagy kívül. Érdeklődő, különböző mértékben tájékozott olvasóit bevezeti az építészettörténetbe, a vizuális és kulináris tudományokba és sok más haszontalan dologba. Tárgya nem több és nem kevesebb, mint a város- és életszeretet. Budapestet egyszerre kezeli műtárgynak, jó barátnak, élettérnek, élvezeti cikknek, büszkélkedni- és szörnyülködnivalónak. Kedves olvasók, sose felejtsék: ez a város nem csak a budapestieké.

"Mindentudó könyv Török András ciceronéja, tökéletes eszköz "a 125 éves metropolis teljes körű élvezetéhez". Fogadjanak el azonban mégis egy jó tanácsot tőlem: csak ezzel felszerelkezve ne merészkedjenek túl a Nagykörúton."
N. Kósa Judit, Népszabadság, 1998

"Könyvedet remeknek és igen olvasmányosnak találtam, s a helyenként felbukkanó "fecsegés", "belterj", barátoknak bókolás nekem is kedves gyöngém, l. összes műveimet."
Térey János szerzőhöz írott levele (írógéppel, az ékezetek kézzel javítva), 2000

"Talán Szerb Antal gyönyörűséges könyve, a Budapesti kalauz Marslakók számára 1935-ös megjelenése óta nem jelent meg ennyire egyéni útikönyv a piacon. Szerb eredetileg a Nyugatnak írta azt az esszét, amelyre a könyve épült, amely mulatságos és gyöngéden ironikus szerelmi vallomás Budapestről - s ebben osztozik vele Török majd fél évszázaddal későbbi könyve. (...)
A legtöbb útikönyvet kívülállók írták kívülállóknak, bármit állítanak is a kiadók a hátsó borítókon. Török könyve a ritka kivételek egyike; bennfentes írta bennfenteseknek és kívülállóknak egyaránt."
Nicholas Parsons, HOLMI, 2006

Tulajdonságok:
terjedelem: 520 oldal
borító: puhatáblás
megjegyzés: felújított kiadás, 2015-2016
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román