Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 26. csütörtök
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A tanulás és gondolkodás keretei - A népi pszichológiától a gépi pszichológiáig
Pléh Csaba - A tanulás és gondolkodás keretei - A népi pszichológiától a gépi pszichológiáig
Pléh Csaba
A tanulás és gondolkodás keretei - A népi pszichológiától a gépi pszichológiáig

kiadó: Typotex
cikkszám: 11182159
ISBN: 9789632798646
megjelenés: 2015-11-30
Utolsó darab!
Ár: 4800 Ft
webes rendelés esetén: 4320 Ft
 
Leírás:
Vajon több barátunk lesz a WEB világában? Milyen lépésekkel reagálhatunk nem tudatosan az érzelmileg fontos eseményekre? Egységes vagy sokarcú a gondolkodásunk? Tényleg az állatoktól elválasztó biológiai rendszer az emberi nyelv? Hogyan befolyásolja az európai regényirodalom az önképünket?

Pléh Csaba tanulmánygyűjteménye tág, mégis köznapjainkat érintő kérdésekből indul ki. A könyv összefoglaló eszménye az a hit, hogy észjárásunkat mindent átfogó keretek irányítják, melyek a sokmillió éves evolúció és a néhány tízezer éves kultúra termékei.

A kötet egyik vezető témája kultúra, pedagógia és pszichológia viszonya. A szerző e tekintetben az oksági és a tisztán értelmező felfogások ötvözetét képviseli, ahol ismeretszerzésre egyaránt jogosult a természetelvű és a bölcsész attitűd. A szépirodalom ugyanúgy fontos forrása az emberismeretnek, ahogyan a laboratóriumi kutatás. Életünk és cselekedeteink naiv pszichológiája alapján mindenkit hozzánk hasonló vélekedések és vágyak irányítanak - úgy járkálunk a világban, akár a kis manók, akiknek emeletes buborékok nőnek ki a fejéből. A modern szaktudomány és a nevelési tevékenység ezt a "népi pszichológiát" rendszerezi tovább.

Pléh Csaba (1945) pszichológus-nyelvész, az MTA és az Academia Europeae (London) tagja. Tucatnyi könyv szerzője a kognitív tudomány, a pszicholingvisztika és a pszichológiatörténet témakörében. Népszerű kötetei a Typotex Kiadónál: A pszichológiai örök témái és A megismeréstudomány alapjai.

Tulajdonságok:
terjedelem: 496 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Test és lélek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román