Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 15. péntek
Boldog névnapot Teréz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Nők jógakönyve
Clennel, Bobby - Nők jógakönyve
Clennel, Bobby
Nők jógakönyve

kiadó: Filosz
cikkszám: 11182820
ISBN: 9789639841291
megjelenés: 2016-01-22
Utolsó darab!
Ár: 5900 Ft
webes rendelés esetén: 5310 Ft
 
Leírás:
A magyar nyelvű jógairodalom még mindig adós egy nőknek szóló, igazán szakszerű és gyakorlatias jógakönyvvel. Ezt a hiányt pótolja a Nők jógakönyve. Szerzője, Bobby Clennell szenior Iyengar-jóga oktató évtizedek gyakorlási és tanítási tapasztalatait összegzi, egy olyan átfogó ászana (jógapózok) és pránájáma (légzőgyakorlatok) programot hozva létre, amely a menarkétól a menopauzáig támogatja a menstruációs egészséget. A jógamatracon kívül töltött időre pedig ellát étkezési és életvezetési tanácsokkal.

Bobby szerint egy nőnek akkor teljes értékű a jógagyakorlása, ha azt összehangolja a ciklusával, figyelembe véve annak különböző fázisait. A könyv ezt a vezérfonalat követi, és különböző gyakorlási elveket mutat be a menstruációs ciklus minden szakaszára, aprólékosan elmagyarázott gyakorlatsorokkal, amelyeket a világos utasítások alapján bárki gyakorolhat.

Ászana-sorozatokat a menstruációs ciklus minden fázisára
premenstruációs fázis: stabilizáló pózok
menstruáció: regeneráló pózok
menstruáció utáni fázis: kiegyensúlyozó pózok
ovulációs folyamat: erősítő pózok

Gyakorlatsorok egyéb egészségügyi problémákra
PMS-re, ingerültségre, feszültségre és hangulatingadozásokra
migrénes fejfájásokra
puffadásra és érzékeny mellekre

asana
álmatlanságra
görcsökre és derékfájdalomra
erős vérzésre
gyér vérzésre
a menstruáció hiányára
rendszertelen menstruációra

A Nők Jógakönyve egy átfogó útmutató - kezdő és haladó tanítványoknak egyaránt - egy olyan jógagyakorláshoz, amely egyensúlyban tartja, szabályozza és becsüli a menstruációs ciklusodat.

Az első fejezet áttekinti a menstruációs hiedelmek és szokások történelmét, megvizsgálva, hogyan fejlődtek ki a modern nézetek, valamint hogy profeminin kultúrák régi hagyományai hogyan segítenek abban, hogy újra egészséges megvilágításba helyezzük ezt az igen lényeges testi ritmust.

A második fejezet bemutatja a menstruáció fiziológiáját, továbbá tárgyalja a fiziológiai események és az érzelmi változások közötti kapcsolatot.

A harmadik fejezet megmagyarázza, miért hasznos az Iyengar-jóga a nőknek és a havi ciklus melyik fázisának melyik ászana illetve pránájáma a legmegfelelőbb.

A negyedik fejezet a rendszeres jógagyakorlás alapjainak kialakítását tárgyalja.

Az ötödiktől a tizenegyedik fejezetig lépésről lépésre bemutatott ászanák és pránájámák következnek, gyakorlási útmutatóval.

A tizenkettediktől a tizennegyedik fejezetig olyan gyakorlás sorozatok kerülnek bemutatásra, melyek segítenek az egészséges menstruációs ciklus fenntartásában és a saját női természeteddel való összehangolódásban.

Végül a tizenötödiktől a huszonharmadik fejezetig olyan sorozatok következnek, amelyek különböző menstruációs problémákon segítenek, az ingerültségtől a túl erős vérzésig terjedően. A sorozatokban szereplő ászanákhoz részletes instrukciók az 5-11 fejezetben találhatóak. A könyv végén van egy átfogó forrásjegyzék a jógagyakorlásod további fejlesztésére.

A Nők jógakönyvét használd arra, hogy kielégítse szükségleteid, és hónapról hónapra kiegyensúlyozza a ciklusod. Származzon sok öröm és nyugalom a jógagyakorlásodból!

Tulajdonságok:
terjedelem: 244 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Forrai Réka
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román