Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 19. szerda
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Leveleki Eszter emlékezete
Fábri Ferenc - Leveleki Eszter emlékezete
Fábri Ferenc
Leveleki Eszter emlékezete

kiadó: Fapadoskonyv.hu
cikkszám: 11182944
ISBN: 9789633776698
megjelenés: 2016-02-03
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Egyre jobban és egyre többen érezzük, hogy a XX. század a maga megannyi történelmi drámájával, kríziseivel és fellendüléseivel, kihívásaival egy olyan korszak volt az emberiség történetében, melyben jóformán minden egyén személyes élete "regényes", méltó az emlékezetre, a rendszerezett feldolgozásra. Helytállások és megingások, talpra állások és elbukások, magány és közösség megannyi élménye torlódik össze a mögöttünk hagyott század sorsaiban.
Különösen ilyen sors azé az emberé, aki valamilyen módon mindig különös középpontja, fókusza volt nagyobb emberi társulásnak, aki - küzdve a korszellemmel - maga is szándékosan kívánt nyomot hagyni a koron: akár gyermekek jellemében, lelkületében.
Ebben a fókuszban válik még különösebben jelentőssé egy vállalkozó kedvű asszony, Leveleki Eszter élete. Külön szerencséje a sorsnak - s tán ez sem véletlen -, hogy növendékei, hívei megannyi dokumentumot őriztek meg fontos emlékekként ebből a jelentős életből.
A kötet szerzője-szerkesztője e dokumentumgyűjteményből, egyben személyes emlékeiből állította össze az életrajzi - de az életrajzon messze túlmutató - kötetet, mondhatni "tényregényt". Az olvasót izgalmas kalandra invitálja: aki a pedagógus próbálkozásait, hitvallását keresi, megtalálja, aki a helytálló vagy éppen a morális próbatételekben alulmaradt "mellékszereplők" rendszerében kortörténetet keres, megtalálja, aki érzelmes "női történeteket" keres, megtalálja, aki jeles kortársak életének fontos epizódjait keresi, megtalálja.

Aki tehát a magyarországi, közép-kelet-európai XX. századra kíváncsi, olvassa el "Leveleki Eszter emlékezetét"!
Trencsényi László

Tulajdonságok:
terjedelem: 453 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román