Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Békétlenség haszonbérbe (Négy színmű)
Bernhard, Thomas - Békétlenség haszonbérbe (Négy színmű)
Bernhard, Thomas
Békétlenség haszonbérbe (Négy színmű)

kiadó: Napkút
cikkszám: 11183359
ISBN: 9789632635613
megjelenés: 2016-02-29
Utolsó darab!
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
Thomas Bernhard hatalmas életművének jelentős részét teszik ki a színművek. Ebből a sok kötetnyi szegmentumból eddig viszonylag kevés darab jelent meg magyarul, azok is akkoriban, mikor a világhírű író virágkorát élte nálunk. Én is az idő tájt készítettem el fordításaimat, de publikálásukra - különböző okokból - csak most nyílt lehetőség.

Harmadik találkozásom ez az osztrák szerzővel. Először "egyperces" novelláiból készült fordításaim láttak napvilágot (A túlélő följegyzése), azután összegyűjtött verseinek magyarítása következett (A Hold kardja alatt), ez a kötet pedig drámaírói korszakának 1978 és 1988 közötti periódusából származó négy színpadi művet foglal magában.

Az Immanuel Kant Bernhard egyik legabszurdabb darabja, amelyben egy Európából Amerikába tartó huszadik századi óceánjárón utasként van jelen a nagy filozófus; A célnál egy anya és lánya között játszódó családi dráma - életükbe a híres színpadi szerző szinte kénytelen-kelletlen csöppen bele vendégként; az Egyszerűen komplikált egy megvénült, világtól elfordult színész monológja, míg a Heldenplatz Hitler ausztriai bevonulását és annak utóhatásait felidéző polgári dráma.

A kötet hiánypótlónak tekinthető a magyar könyvkiadásban a kevés eddig kiadott Bernhard-színmű mellett, ugyanakkor - és ugyanezért - hasznos a színházak szempontjából, lehetőséget kínálván a nálunk szűkös színházi Bernhard-repertoár bővítésére.
Erdélyi Z. János

Tulajdonságok:
terjedelem: 399 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Erdélyi Z. János
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román