Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 21. kedd
Boldog névnapot Máté, Mirella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A lámpás
Gárdonyi Géza - A lámpás
Gárdonyi Géza
A lámpás

kiadó: Fekete Sas
cikkszám: 11183419
ISBN: 9786155568176
megjelenés: 2016-03-02
Készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
"A lámpás én vagyok. Világítok a sötétségben. Utat mutatok! Nálam nélkül vak a látó is. Hát még ha a kormány nem sajnálná tőlem az olajat!" - A Fekete Sas Kiadó most ismét megjelenteti Gárdonyi Géza néptanítók sorsáról írott örök aktualitású remekét, A lámpást.

"Ha akartuk, ha nem, iskolaszéket kellett választanunk, és a miniszteri tanterv szerint tanítanom. Kénytelen voltam vele, mert a tanfelügyelő ránk írt. Kezdetben különösen szigorúan kívánták, hogy amiket Pesten kieszeltek, azoknak mi pontos végrehajtóivá váljunk.

Amint a parasztiskolaszék megalakult, ezek mindjárt azzal kezdték a működésüket, hogy belekontárkodtak a tanításomba. Földgömböt például nem vettek, mert azt mondták: – Drótosnak való, aki körüljárja a világot."

"Egy bizonyos: ha rajtam múlna, minden oktatásügyi vezetőt A lámpás egy példányával fölszerelve engednék csak hivatalba lépni, hogy látva lássa, hány lelket károsít meg, ha a magukat világításra szánók egyre gyérülő, egyre inkább a megbecsülés szélére szoruló táborától megvonja a világítás elemi jogát" – írja Petrőczi Éva a könyvhöz írt előszavában.

Tulajdonságok:
terjedelem: 122 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román