Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 6. vasárnap
Boldog névnapot Miklós nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Minden egybecseng
Wilson, Edward O. - Minden egybecseng
Wilson, Edward O.
Minden egybecseng

kiadó: Typotex
cikkszám: 11183757
ISBN: 9799639326742
megjelenés: 2003-03-30
Készleten
Ár: 4200 Ft
webes rendelés esetén: 3780 Ft
 
Leírás:
Wilson könyve nagyra törő és páratlanul ambiciózus szintézis, mely arra vállalkozik, hogy a tudás valamennyi jelentős ágát a tudományok és azon belül a fizika és még kiemeltebben a biológia zászlaja alatt egyesítse - a szociológiát, a közgazdaságtant, a művészeteket és a vallást is.
Arra biztat, hogy fokozott optimizmussal keressük az egybecsengést a tudás részterületei között, az egymást erősítő harmóniát, annak bizonyítékát, hogy a világegyetemben minden néhány alapvető törvény által szerveződik, mely a tudás összes területének alapját szolgáltatja.
Választ keres arra, hogy miért vezetett robbanásszerű sikerre az ógörög minták alapján szerveződő gondolkodás, mely szerint a kozmoszt belső, átfogó rend uralja. Újszerűen tanulmányozza, hogyan jelenik meg ez a szempont abban, ahogy a világról szóló igazságokat ma kezeljük. A felvilágosodás korának úttörő hagyományaiban még erősen jelen volt ez a szemlélet, mely Wilson szerint az elmúlt két évszázad szaktudományi specializációja során fokozatosan elveszett. A fizika, a biológia, a pszichológia, az antropológia, a vallás és a művészetek példáin keresztül arra utal, hogy napjainkban ismét életre kelnek a felvilágosodás elveszettnek hitt eredeti céljai. Megindokolja, e célok miért jelennek meg újra a természettudomány és a humaniórák frontvonalain, és hogyan rajzolódik ki ennek révén fokozatosan az, amit a világ alapvető tervrajzának nevez.

Tulajdonságok:
terjedelem: 392 oldal
borító: keményfedelű
fordította: Ajkai Adrienne, Farkas György, Kurkó Noémi
sorozat: Az evolúciós gondolat
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román