Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 21. kedd
Boldog névnapot Máté, Mirella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A lélektelen test - Minitragédia, avagy elhidegüléstörténet
Loisel, Thierry - A lélektelen test - Minitragédia, avagy elhidegüléstörténet
Loisel, Thierry
A lélektelen test - Minitragédia, avagy elhidegüléstörténet

kiadó: Fekete Sas
cikkszám: 11185043
ISBN: 9786155568251
megjelenés: 2016-06-06
Készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
A regény borítóján Egon Schiele képe látható, melyen egy fiatal nő vetkőzik, alig észrevétlenül érinti meg mellét, mint aki most fedezi fel a testét.

Valami ilyesmi történik a regény hősnőjével, Mélanie-val is: naplót ír a maga választotta félhomályban - vetkőzik. Csak úgy hullanak le róla a húsba vágó, soha kimondani nem akart, arcpirító, néha obszcén, néha áttetszően finom, hol el-, hol leleplező szavak.

A regényben tehát egy nő vetkőzik - több színen és több értelemben is: a regény minden prüdériától mentes, extatikus szex-jeleneteiben ugyanúgy, mint azokban a sorokban, ahol maga a lélek bújik elő a rá préselődött maszkok, a meztelen hazugságok alól.

A Lélektelen test fiktív nőalakja hús-vér, eleven lény, portréja azonban lényegileg emblematikus. Az írói metamorfózis szándéka nem a stílusjáték, a női elbeszélés imitációja, hanem sokkal inkább a "Mélanie-jelenség" feltárása. A regény nőalakja korunk "betegségének", az odaadás hiányának és egyúttal az arra való mélységes vágynak a szimbóluma. Modern mítosz a közelségről és a távolságról, az intimitás határairól.

Tulajdonságok:
terjedelem: 181 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Lőrinszky Ildikó
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román