Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Felperzselt ország
Ungvári Tamás - Felperzselt ország
Ungvári Tamás
Felperzselt ország

kiadó: Scolar
cikkszám: 11185127
ISBN: 9789632446387
megjelenés: 2016-06-08
Készleten
Ár: 3750 Ft
webes rendelés esetén: 3375 Ft
 
Leírás:
A Felperzselt ország múltidéző mű - feltehetően a neves író-irodalomtörténész legfontosabb munkája - a második világháború végének „ébredését” eleveníti fel. A front elvonul, az emberek kitántorognak a pincéből, némelyek hazaérkeznek a hadifogságból, másokat bilincsbe verve hoznak, mint háborús bűnösöket. A béke első pillanataiban az írók is eszmélnek, ébrednek. Élményeiket ostromnaplóban rögzítik, mint Kassák, Déry, Illyés, Nagy Lajos, mások türelmetlen utópiákat szőnek.

Felfogható-e ma, hogy a magyar-szovjet társaságnak a Nobel-díjas Szent-György Albert volt az elnöke Zilahy Lajossal?

A folyamatos tegnap leírásának tárgya: emberek és események, illúziók és csalódások. Ébredés, egy-két évre, mielőtt a felperzselt országra újabb sötétség borult.

Ungvári Tamás nagy tudású mester, Széchenyi-díjas tudós, József Attila-díjas író: ifjan kortársa lehetett a Felperzselt ország történéseinek, kartársa azoknak a nagy íróknak, akiknek sorsából metszetet ad. A mű egyszersmind önéletrajz harmadik személyben, tanúvallomás egy világégés utóéletéről, képzelgésekről és úttévesztésekről. Nem kisebb feladatot vállal ez a mű, mint Bibó nyomán értse meg a zsákutcás történelmet.

A Felperzselt ország nem a szaktörténész műve. Igaz, a biztos tájékozódású irodalomtörténész rajzolta fel azt a térképet, amelyet a szépíró népesített be korhű díszlettel, a mához szóló drámával, elfeledett történetekkel. Ungvári Tamás történelmi miniatűrjeinek, négykötetes enciklopédiájának olvasói most a mesterművet tarthatják kezükben, a saját történelmünkről, a megszenvedett igazságról.

Tulajdonságok:
terjedelem: 295 oldal
kötéstípus: keménykötés
megjegyzés: ÜKH 2016
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román