Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 27. szerda
Boldog névnapot Szabina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Halmos Béla emlékezete
Jávorszky Béla Szilárd - Halmos Béla emlékezete
Jávorszky Béla Szilárd
Halmos Béla emlékezete

kiadó: Kossuth
cikkszám: 11185241
ISBN: 9789630985819
megjelenés: 2016-06-10
Utolsó darab!
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
2016. június 4-én lenne hetvenéves Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik alapítója. A három évvel ezelőtt elhunyt, sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, melyben legközelebbi alkotótársai - Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Lányi György és Szomjas György - is megszólalnak.

A táncházmozgalom történetében keveseket övezett akkora közmegbecsülés és közszeretet, mint Halmos Bélát. Koncertezett, gyűjtött, kutatott, tanított, népzenei tévéműsorokat, portréfilmeket készített - és mindenekelőtt táncházakban muzsikált évtizedeken át. Csupaszív ember volt, a szó nemes értelmében vett mozgalmár. Miként a szerző írja a kötet előszavában: "Kellő önérzettel és stabil elvekkel szemlélte a világot, közben mégis hagyta élni a másikat. Mindenről és mindenkiről megvolt a határozott véleménye, ugyanakkor mindent és mindenkit elfogadott olyannak, amilyen. Ezért is fordultak hozzá annyian bizalommal, ezért is értett szót mindenkivel, ezért is kérték fel annyi tisztségre. És idősebb korára ezért is lehetett a revival mozgalom Béla bácsija. Aki mindig azt nézte, ami összeköt bennünket és sosem azt, ami elválaszt."

A 128 oldalas kiadványhoz tartozó CD-mellékleten Halmos Béla eddig publikálatlan népzenei gyűjtéseiből hallható válogatás.

Tulajdonságok:
terjedelem: 128 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: ÜKH 2016, CD-melléklettel
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román