Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Budapesti Ujságirók Egyesülete 1909-ik évi almanachja
A Budapesti Ujságirók Egyesülete 1909-ik évi almanachja

A Budapesti Ujságirók Egyesülete 1909-ik évi almanachja

kiadó: Országos Széchényi Könyvtár
cikkszám: 11186115
ISBN: 1608221432328
megjelenés: 2016-08-22
Készleten
Ár: 4900 Ft
webes rendelés esetén: 4410 Ft
 
Leírás:
A Budapesti Újságírók Egyesületének Almanachjai a mai kutatók számára a századelő író- és újságíró-társadalmára, illetve működésére vonatkozó felbecsülhetetlen értékű adattárak.

Az 1909. évi Almanach szerkesztőinek célja az volt, "hogy akta gyűjteményét" állítsák össze "azoknak a felfogásoknak, melyek a korabeli "társadalmi és irodalmi világnézet háborus mozgalmainak kétféle visszatükrözői".

A legújabb irodalom körül című fejezetben többek közt Ady Endre, Ignotus, Schöpflin Aladár, Hatvany Lajos, illetve Beöthy Zsolt, Herczeg Ferenc, Rákosi Jenő és Szabolcska Mihály, A nemzetköziség körül címűben pedig Jászi Oszkár, Kunfi Zsigmond, Szabó Ervin, illetve Berzeviczy Albert, Huszár Károly és Prohászka Ottokár szólaltak meg. E két egység képezi tulajdonképpen az Almanach gerincét, s teszi minden más (1905 és 1917 közt megjelenő) évkönyv között irodalomtörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségűvé, ezért - a megjelenés időrendjét megbontva - nyitjuk ezzel a kötettel a sorozat kiadását.

A tervezett újrakiadással az Országos Széchényi Könyvtár és az Argumentum Kiadó elsősorban a 20. század elejének társadalom-, sajtó- és irodalomtörténeti kutatásaihoz kíván hozzájárulni, a kötetek anyaga azonban a "művelt olvasóközönség" érdeklődésére is számot tart.

[hasonmás kiadás; a kísérő tanulmányokat írta: Boka László és Szénási Zoltán;
OSZK-Argumentum, Bp., 2016.]

Tulajdonságok:
terjedelem: 531 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román