Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Tiberius és a többiek (Hat komédia)
Szmodis Jenő - Tiberius és a többiek (Hat komédia)
Szmodis Jenő
Tiberius és a többiek (Hat komédia)

kiadó: Argumentum
cikkszám: 11186178
ISBN: 9789634467755
megjelenés: 2016-08-26
Készleten
Ár: 2700 Ft
webes rendelés esetén: 2430 Ft
 
Leírás:
"Szmodis Jenő írásaiban az az elgondolkodtató és egyben meghökkentő elem található, mely talán csak nyomokban van jelen napjaink színpadán: a már megszokottnak tekinthető abszurd helyzetek szinte reális bemutatása. Úgy tűnik, Szmodis fejtetőre állítja a világot, de aztán észre kell vennünk, hogy a világ már régen a feje tetején áll. Így nagy szükségünk van Szmodis egyedi szemüvegére, látásmódjára, hogy a világot olyannak lássuk, amilyen az valójában."
(Jordán Tamás)

"A kevés szereplővel gazdaságosan bánik a szerző. Szmodis dramaturgiája két szempontból emlékeztet a Molnár Ferenc-i építkezésre: egyrészt pontossága, pergő volta, másrészt a dialógusok könnyedsége, mondhatósága, és életszerűsége okán."
(Hernádi Gyula)

"A Tiberius és a többiek a kor alapvető problémáival szembesít. Szmodis e fajsúlyos problémákat a komédia köntösébe öltözteti, ezáltal korunk kis és nagy áru lásait még kötetlenebbül, még leleplezőbben ábrázolhatja."
(Hankiss Elemér)

"Szmodis Jenő írásai invenciózus, gondolatgazdag írások. A Tiberius vendége mint parabola, a Leszámolás mint szatíra a rendszerváltozás élményeit idézi fel gyilkos iróniával. Az Ultimátumnak és a Hétköznapi gyilkosoknak a privát szféra morális fertőzöttsége a tárgya. Az Őrültek szigete történelemfi lozófi ai parabola olyan emberekről, akik a vegetálásra berendezkedő társadalom elől a bolondokházában találják meg a megfelelő körülményeket az alkotásra, a valós emberi kapcsolatokra. A Palazzo Vendramin lángelmék (Wagner, Liszt, Nietzsche) világába visz sok humorral. E darabok olvasmányként is rendkívül hatásosak."
(Kulin Ferenc)

Tulajdonságok:
terjedelem: 283 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román