Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 26. vasárnap
Boldog névnapot Jusztina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Énekelt történelem I. - Az államalapítás kora
Medgyesy S. Norbert - Énekelt történelem I. - Az államalapítás kora
Medgyesy S. Norbert
Énekelt történelem I. - Az államalapítás kora

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11186857
ISBN: 9789634141907
megjelenés: 2016-10-04
Nincs készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
A szemléltető, gyakorlati pedagógia jól bevált módszerét követjük azzal, hogy a történelmi eseményeket - hiteles történeti, irodalmi és zenei források alapján - végigénekeltetjük. Könyvünkben a XVII-XVIII. századi iskolamesterek által papírra vetett, 8-25 versszakból álló, anyanyelvű, historikus-epikus tartalmú, rímes énekek találhatók, amelyek végigéneklik a szentek közül Márton és Adalbert püspök, István király, Imre herceg, László király és kortársai, valamint Erzsébet asszony életét. A kötet lapjain és lemezein a magyar államalapítás jeles személyeit és tetteiket 26 tételben elevenítjük meg. Az énekek sorrendje a történeti események időrendjét követi. Magyarázatokkal ellátott, kottás kiadványunk oktatási és ünnepi alkalmazását 2 CD-lemez segíti, amelyeken a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék diplomás és jelenlegi növendékei és a XVI. Gödöllői Szkólatábor (2015) diákjai énekelnek különböző hangszerek kíséretével.

Kiadványunk a történelem, az irodalom, az ének-zene, a hon- és népismeret és a földrajz oktatásában, szakiskolák egyházzene- és népzene-tagozatán és más, kötelezően alkalmazott művészeti tárgyak tanítása során kíván segédkönyvként szolgálni.

Tulajdonságok:
terjedelem: 134 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: CD-melléklettel
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román